Företag

Martin Andersson letar efter känslan

  • 4 juli 2009

Ifjol var en skiftande säsong för Martin Andersson. Han inledde allsvenskan i DIF på ett oerhört förtroendeingivande vis, blev sedan långtidsskadad och kom tillbaka först på hösten, då som en av få Djurgårdsspelare med vilja och självförtroende.

I år skulle Martin Andersson växa ut till en viktig kugge i ett Djurgården i förändring. Men det har inte gått som det var tänkt och under vårsäsongen har Martin fått ytterst begränsat med speltid.
- Om jag får säga mitt känner jag mig som en mycket sämre spelare idag än vad jag var för 2-3 år sedan, säger han.

Men exakt vad som påverkat Martin till den spelmässiga negativa spiralen vill han inte riktigt gå in på. Istället väljer han att fokusera på att hitta den rätta känslan.
- Många skulle kalla det självförtroende, jag kallar det gärna en känsla. Just nu har jag långt kvar dit. Touchen och tekniken har inte fungerat på länge, men jag vet vad som behövs göras och jag jobbar hårt för att finna den rätta känslan, menar han.

Men trots detta är Martin Andersson positiv till vad som är på väg att hända i Djurgården. Han uttrycker det själv som ”skönt” att laget mer ska fokusera på att ta poäng än att spela publikfriande.
- Det handlar om att vi måste komma ur ett prekärt läge och då måste man ibland gå tillbaka till grunderna och anpassa sig därefter. Ibland måste växten klippas ner för att växa upp ståtligare än tidigare.

Djurgården har även förändrat utseendet i truppen en aning inför omstarten av allsvenskan mot Helsingborg. Några har lämnat, andra har tillkommit.
- Steve (Galloway) var precis vad vi behövde. Han är en otroligt avslappnad och skön typ som är lätt att tycka om. Han är varm som person samtidigt som han är väldigt kunnig, han blir en jättetillgång. Yosif Ayuba är en teknisk och bollskicklig spelare. Han är ung men ganska mogen i sitt sätt att både spela och vara, så jag skulle säga att det är ett mycket bra nyförvärv, tycker Martin.

Hur är stämningen i laget just nu?
- Den är nog så bra den kan vara i det här läget. Vi har fortfarande kul tillsammans och alla jobbar hårt för att vi ska klättra uppåt i tabellen. Jag trivs i truppen och jag tror att de andra gör det också. Vi ska bara börja plocka lite fler poäng, så blir det bra, förklarar han.

När den här intervjun genomfördes visste inte Martin Andersson om han kommer att ingå i truppen mot Helsingborg eller inte, men han tror ändå att DIF kan komma att bli en obehaglig uppgift för HIF.
- Absolut, vi har pratat mycket om att vi ska försöka tvinga oss till att vara mer initiativtagande i matchupptakterna så att motståndarna får en uppfattning om att matchen kommer bli svår för dem. HIF är ett bra lag, men känns lite ojämna och får vi in en osäkerhet i deras lag har vi vunnit mycket på förhand, avslutar Martin.

Dagens matchvärd mot Helsingborg är



Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter