Företag

Tipselit: Sent mål hjälpte DIF

  • 15 aug 2009

Med två minuter kvar av derbyt kom ett fatalt misstag. AIK:s försvarare spelade tillbaka en svår boll som målvakten inte fick iväg bättre än att Patrik Ahlund fick fritt fram och enkelt rullade in det mycket viktiga segermålet.

Det blev ett märkligt derby mellan två lag i poängbehov. Djurgården hade svårt att få ordning på spelet och famlade efter ett eget spel under hela den första halvleken. AIK var bättre, men ändå inte bra.

Det var en förfärlig första halvlek med mängder av felpassningar, bortslagna inlägg och tveksamma domslut. Kvaliteten var undermålig, tafatt och hjärtlöst, men med de rätta ingredienserna för att få folk intresserade.

AIK vaskade inte fram någon het målchans under den första halvleken, å andra sidan kom Djurgården inte ens in i straffområdet. Det var en sådan halvlek som får åskådarna på plats på Hjorthagen att mer bekymra sig för de obekväma betongplatserna än spelet. Det var inte ens speciellt hårt spel för att vara ett derby. Men där hjälpte en ojämn domarinsats till.

I andra halvlek kom tröttheten. Och med den även misstagen. Det gjorde att matchen fick lite målchanser. Med kvarten kvar hade AIK en utmärkt möjlighet att ta ledningen efter snabbt inspel och friläge, men DIF:s målvakt Oscar Folcke svarade med en otrolig parad.

Istället avgjorde DIF. Med två minuter kvar. Men det var som sagt med god hjälp av solnaiterna som svarade för ett försvarsspel under all kritik. Det tackade Patrik Ahlund och DIF för som i och med segern är fem poäng före de svart-gula. Dessutom gick resten av resultaten med järnkaminerna som fått fast slutspelsmark. Tack för det.


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter