Företag

Tungt läge skrämmer inte Dahlberg

  • 16 aug 2009

Djurgården åker till Örebro i ett prekärt läge. Poängen har uteblivit på sistone och spelet har också hackat. Mikael Dahlberg är ändå optimistisk inför matchen i morgon.
- Vi har alltid som ambition att vinna de matcher vi spelar, och det gäller även imorgon, säger han.

Derbyt senast mot Hammarby förde Djurgården än djupare ner i tabellträsket. Faktum är att blåränderna har fem raka förluster och heller inte gjort mål sedan Daniel Sjölunds straff mot Elfsborg.

Mot Örebro på måndag är det dock framåt som gäller och Mikael Dahlberg tror att DIF trots allt har en bra chans att vinna.
- Vi har haft ganska lätt för Örebro. Jag kan inte minnas att jag har varit med och förlorat med dem, vilket jag verkligen hoppas att jag slipper även denna gång.

Örebro är ett av få lag som Djurgården fortfarande har plusstatistik på i årets Allsvenska. Det är något som dock inte kommer att ha betydelse för utgången av matchen imorgon. Åtminstone inte om man får tro Mikael Dahlberg.
- Nej. Det är en ny match med nya förutsättningar. Vi känner att vi är bättre än vad vi har visat och förhoppningsvis får Örebro känna på det igen.

Örebro har de senaste säsongerna gått från sitt nästan heliga 4-4-2 och tråkfotboll, till att ha blivit ett spelande 4-3-3-lag. I år har spelet också fallit väl ut och ÖSK är med i kampen om en europaplats till nästa år.
- Det är ett bra lag. Jag har inte sett dem så där jättemycket, ska jag väl erkänna, men de har en stark centrallinje med några vassa kantspringare. Det gäller att vi är koncentrerade och inte bjuder på något i morgon.

Hur Djurgården konkret ska gå tillväga för att besegra ÖSK på måndag vill Dahlberg inte riktigt avslöja. Däremot betonar han vikten av ett eget spel, med snabba förflyttningar längs sidorna.
- 4-3-3 överlag brukar ha tufft att täppa till kanterna och det är nog dit vi snabbt vill förpassa våra anfall. Lyckas vi komma runt och hitta inspel har vi bra möjlighet att ta till vara på dem.

Micke, vem gör målen imorgon?
- Jag tror att det lossnar för Johan (Oremo). Om inte hade jag väl själv tänkt att klippa dit någon boll.


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter