Företag

Zoran om första tiden

  • 2 feb 2009

Zoran Lukic och Andrée Jeglertz har snart en månad bakom sig som tränare i Djurgården. Zoran tycker att allt flyter på som det ska och att truppen har tagit emot deras idéer på ett bra sätt.
- Spelarna är väldigt nyfikna och hungriga och uppskattar att vi har en tydlig spelform, menar han.

Zoran Lukic har varit i Djurgården i en månad och börjar komma in i föreningen och laget. Han menar att en hel del har förändrats sedan hans förra tid i föreningen, bland annat styrningen och ledningen runt A-laget.
- Jag tror att vi måste ha en ännu tydligare arbetsfördelning för att få en bättre struktur. Men i det stora hela är jag väldigt nöjd, Djurgården har visat att man är en stor förening som har koll på läget och jag tror att vi är på rätt väg, menad Zoran.

Efter en månad med spelartruppen tycker han att hans första tankar har bekräftats, truppen är riktigt bra och har en hög grundkapacitet. Nu vill ha få in unga spelare och samtidigt utveckla de som redan finns, då menar han att Djurgården blir att räkna med. Några målsättningar är ännu inte satta i laget, men Zoran är positiv inför säsongen och tror på en betydligt bättre placering än förra året.

Självklart har han skaffat sig spelare som gillar och tror på, spelare och som han tror går att utveckla mycket.
- Det finns många, men att vara min favorit är ingen fördel, de spelarna få jobba hårdast av alla. Jag tycker att Johan Oremo har visat väldigt bra karaktär, han är väldigt nyfiken och mottaglig och vill lära sig. Sebastian Rajalakso har jag börjat få bra kontakt med, han börjar lyssna allt mer och kommer att utvecklas. Men jag är överraskad över hur alla Djurgårdens spelare börjar bli så mottagliga för något nytt, något som de aldrig har jobbat med förut, det känns väldigt positivt.

Zoran och Andrée har varit väldigt tydliga med spelidén, både under bollövningarna och med rena teoripass. Zoran tycker att detta har tagits emot på ett mycket bra sätt av laget.
- Spelarna är väldigt nyfikna och hungriga och uppskattar att vi har en tydlig spelform och en idé om spelet. Samtidigt är det viktigt att säga att vi inte bara vill ha spelare som är stöpta i en form, vi vill ha tänkande spelare som ska kunna improvisera. Vi ska bara ge spelarna ramarna, där passningsspelet kommer att stå i centrum, sedan är det upp till dem själva att tänka och vara kreativa, säger Zoran.

Samarbetet med Andrée Jeglertz har också börjat ta form, och Zoran menar att det går mycket bra och att de börjar hitta formerna allt mer.
- Det går bara bättre och bättre. Vi har hittat våra roller och vårt sätt att samarbeta. Vi har kommit till det stadiet att vi inte behöver prata så mycket om träningsplanering utan vi vet vad den andra tänker. Vi behöver inte ödsla så mycket energi på sådant och Djurgården har verkligen hittat två personer som har lätt att jobba ihop.

Om ett par veckor väntar första träningsmatchen, för motståndet står Sirius. Normalt brukar det heta att resultatet inte spelar någon roll i träningsmatcherna, men Zoran är bara delvis med på den linjen.
- Vi är Djurgården och vi vill alltid vinna, det gäller att bygga upp självförtroendet. Men samtidigt ska vi inte skapa för stora förväntningar, vi kan inte förvänta oss något vackert spel ännu. Vi ska försöka spela det spel vi övar in och viktigast är att se hur det fungerar. Men resultatet är inte helt att förakta, vi vill alltid vinna.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter