Företag

Snöplig U21-förlust i Borås

  • Herrar
  • U21
  • 23 apr 2014

Onsdagskvällen i Borås slutade med en snöplig förlust för Djurgårdens U21-lag. Elfsborgs Jacob Berg nickade in segermålet, 2-1, i den 90:e minuten.

– Elfsborg hade bollen mer än oss och vinner rättvist även om det var snopet, sa Djurgårdens tränare Anders Johansson efter slutsignalen.

Frånsett det allra första inledande minuterna dominerade hemmalaget den första halvleken, men när magsmärtor tvingade 1-0-målskytten Anton Andreasson att lämna planen strax före halvtidsvilan tappade Elfsborg mycket av sitt grepp om matchen. I den andra halvleken kom Philip Hellquist i Djurgårdens anfall betydligt mer in i spelet samtidigt som högerbacken Jakob Glasberg kom med i offensiven och började leverera inlägg av ”Glasberg-klass”. 

– Vi har ett relativt ungt lag idag som växer in i matchen. I andra halvlek har vi inte lika stor respekt och då blir det ganska jämnt. Det handlar väldigt mycket om att man måste använda sin teknik och titta framåt när man vinner bollen och inte spela den bakåt. I första halvlek blir vi lite uppätna i deras press, men ju längre matchen lider ju modigare blir vi, sa Anders Johansson. 

Djurgårdens kvittering kom efter en timmes spel och var resultatet av ett fint samarbete på högerkanten. En perfekt avvägd passning från Glasberg kraftfullt nickades i mål av Philip Hellquist. Minuterna innan Elfsborgs segermål var Glasberg nära att även hitta Christian Rubio Sivodedov med en målgivande passning, men den spelskicklige 97:an hade behövt en skostorlek större för att nå bollen. 

Elfsborg segermål kom i ett läge när Djurgården såg ut att vara närmare ett avgörande, men en fast situation i form av en hörna i slutminuten blev kostsam när Jacob Berg nådde högst. Via en liten touch från ett Djurgårdshuvud nickade Berg bollen förbi Hampus Nilsson i DIF-målet.

Hampus Nilsson var en av tre spelare som Anders Johansson ville lyfta fram efter matchen tillsammans med mittbackarna Michael Jahn och Frej Engberg. I nästa U21-match som spelas på Stockholms Stadion på måndag ställs de mot Brommapojkarnas anfall. 
– Det viktigaste för våra 96:or och 97:or är att de får erfarenheten och bra motstånd och det brukar alltid bli tuffa matcher mot BP. Jag ser fram mot måndagen, avslutade DIF-tränaren.
 

Senaste nyheter

Relaterat