Omar firade med drömmål mot Falkenberg

• 24 okt 2015

Ett välmotiverat DIF åkte ner till Falkenbergs IP och bärgade tre poäng efter mål från födelsedagsfirande Omar Colley och Sebastian Andersson samtidigt som Hampus Nilsson höll rent i sin allsvenska debut.

Pelle Olsson bjöd på en liten överraskning i startelvan som klev ut på Falkenbergs IP där Hampus Nilsson fick göra allsvensk debut mellan stolparna medan Kenneth Höie tog plats på bänken. I övrigt var Daniel Berntsen tillbaka efter avstängning och tog Kerim Mrabtis plats till vänster på mittfältet efter att denne fått sitt tredje gula kort för säsongen mot IFK Göteborg.

Efter en händelselös första kvart accelererade matchen sakta igång och båda lagen hade varsitt hyfsat läge i form av ett skott från Sebastian ”Basse” Andersson och en inte helt ofarlig tåpaj från Godsway Donyoh. Snäppet hetare läge gavs strax efter när ”Basse” nickade ner Daniel Berntsens vänsterinlägg mot Sam Johnson som dessvärre fick bollen bakom sig och inte kunde styra den i mål.

För Falkenberg var en seger av enorm vikt i kvalstriden och hemmalaget jagade ett ledningsmål två gånger om. Först via en lurig inläggsfrispark som David Svensson var nära att skarva i mål och därefter fick hemmalaget en frispark precis utanför straffområdet som Calle Wede sköt i ribban.

DIF jobbade i vanlig ordning fram mycket av sina chanser från kanterna och Sam Johnson stod för ett artistiskt nummer när han cykelsparkade ett högerinlägg i 24:e minuten. Bollen gick tyvärr rakt på Otto Martler i FFF-målet men det skulle komma mer resultatgivande cykelsparkande i andra halvlek.

Den allsvenske debutanten Hampus Nilsson tog vara på chansen att utmärka sig och ”Hampe” stod för en grym parad när Godsway Donyoh gick på avslut bara ett par meter från mål. Men bollen i nyporna slog sedan Hampus en utspark som kunde gett honom en assist men Martler räddade skickligt den djupledslöpande Sebastian Anderssons avslut.

Hampus fick sedan rycka ut på nytt när han tippade Gustaf Nilssons nick över ribban och mot slutet av halvleken skarvnickade sedan den mycket aktive Sebastian Andersson fram till Sam Johnson – men Martler hann emellan med en hand på bollen i sista stund. Inga mål och 0-0 i halvtid således efter en stabil DIF-insats.

I andra halvlek skapade Falkenberg ett par hyfsade chanser inledningsvis och DIF hade svårt att få fart på anfallsspelet till en början. Men ett mål skulle komma och det var ett synnerligen elegant sådant. Kevin Walkers hörna hamnade efter ett visst studsande framför Omar Colley som firade sin 23:e födelsedag med att dunka in bollen med en bicycleta via ribban.

Falkenberg bytte sedan in tunge Hakim Araba och tryckte på för en utjämning. Men hallänningarna hade svårt att komma till avslut och istället var det DIF som kunde utnyttja de ytor som uppstod genom forceringen. I 70:e minuten var det mycket nära ett andra mål efter en smart framspelning av ”Basse” till Alexander Faltsetas vars skott dock touchade ett FFF-ben och gick till hörna.

DIF fortsatte att jobba hårt och höll spelet uppe bra och var närmare ytterligare ett mål än jagande Falkenberg. Det handlade mycket om Sebastian Andersson framåt och ”Basse” kom fri efter en fin framspelning av Jesper Karlström men avslutet blev tamt. DIF-anfallaren skulle dock  revanschera sig strax därpå när han ryckte loss efter en djupledsboll och kyligt rundade Martler för att sedan rulla in bollen i öppet mål.
– Avslutet innan var ju inte så bra så det var läge att ta igen lite där, konstaterar ”Basse” till C More om målet.

Falkenberg svarade med en jättechans precis efter men inbytte Araba nickade över helt ohotad i straffområdet. Mot slutet var det samma trend där Falkenberg forcerade men DIF skapade flest lägen, även om siffrorna till slut stannade vid seger med 2-0 för Djurgården. En skön vinst att ta med sig inför säsongsavslutningen på lördag mot GIF Sundsvall där DIF vid seger tar sig över 50-poängsvallen. En bra morot tycker Sebastian Andersson som vill se laget avsluta med flaggan i topp.
– Det är kul att spela nu och laget är taggat och det kanske är så att vi kan spela ut lite mer nu utan något tryck på oss. Så nu ska vi slutföra det här på ett bra sätt mot GIF Sundsvall, avslutar ”Basse”.

24 oktober, lördag 16:00Falkenbergs IP