Företag

Kanonstart för Dempsey

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 aug 2016

Mark Dempsey fick en kanonstart som tränare för Djurgården. Trots att Göteborg gjorde matchens första mål blev det en mycket rättvis 3-1-seger på Tele2 Arena.

På den femte dagen som DIF-tränare var det dags för Mark Dempsey att kastas in i hetluften på allvar. Efter fem raka förlustmatcher i Allsvenskan behövdes inga påminnelser om hur stort poängbehovet verkligen var. Dempsey ställde upp en 4-4-2-uppställning där mittbacken Marcus Hansson plockats bort från startelvan medan Othman El Kabir (avstängd mot Kalmar) var tillbaka.

– Jag är inte nöjd med våra första 20 minuter men tycker ändå att vi är det bättre laget även då. Men trots att vi hamnar i underläge kommer vi tillbaka starkt, sa Mark Dempsey efter matchen.

Inledningsvis såg det ut som det har gjort under de senaste veckorna. Djurgården skapade chanser men motståndarna gjorde mål. Tom Pettersson smög fram mellan hemmalagets mittbackar och nickade in Emil Salomonssons inlägg i den 24 minuten. Målet kom dryga minuten efter att Omar Colley skjutit över i ett jätteläge.

De närmare 14 000 på Tele2 Arena befarade ett nytt debacle, särskilt som Göteborg kom i ett nytt farlig anfall direkt efter 1-0-målet, men den här gången skulle Djurgården ta sig tillbaka i matchen. Blåränderna fick en del hjälp från IFK-målvakten John Alvbåge som missbedömde Magnus Erikssons inspel, halkade till och lämnade målet öppet. När bollen hamnade framför fötterna på Michael Olunga hade han bara att rulla in sitt första allsvenska mål.

En minut senare var det dags igen. Othman El Kabirs finurliga inspel till Magnus Eriksson var precist och avslutet förstklassigt, men bollen tog i stolpen. Lyckligtvis landade returen hos Mathias Ranégie vars mål var lika öppet som Olungas minuten innan.

–Jag har gjort snyggare mål men man ska stå rätt vid vi rätt tillfälle. Jag hoppas att vi kan göra ett till och stänga matchen, sa Mathias Ranégie i halvtid.

DIF-forwardens önskan uppfylldes i den 65 minuten då Emil Salomonsson ställde till det rejält vid ett hemspel och bjöd Michael Olunga på en ny jättechans. Kenyanen visade kyla när han rundade Alvbåge och ökade på till 3-1.

– Det känns som att vi är starkare och bryter ner dem rätt bra. När vi spelar med Michael Olunga på topp måste vi utnyttja våra kilon. Det är det som var vår plan, sa Mathias Ranégie.

Det fanns en del tydliga skillnader i Djurgårdens spel jämfört med tidigare matcher. En var att Alexander Faltsetas hämtade bollar betydlig längre ner än Kevin Walker som fick en offensivare roll på det centrala mittfältet. En annan var att bollarna mot Ranégie och Olunga kom tidigare vilket satte Göteborgs mittförsvar i hårt arbete. En tredje var att motståndarnas backlinje pressades högre upp.

– Det finns ingen spelare i vårt lag som inte förtjänar beröm för sin insats. Vårt försvarsspel är magnifikt i 60 minuter och våra två forwards gjorde ett fantastiskt jobb som orsakade Göteborg en massa problem. Nu är det 13 matcher kvar och jag hoppas vi kan visa samma intensitet i dem, sa en påtagligt nöjd Mark Dempsey.

Djurgårdens tre poäng var lika rättvisa som säkra. Göteborg fick inte till ett enda avslut under andra halvlek och det hjälpte inte ens att ex-djurgårdaren Tobias Hysén byttes in. Det här var Djurgårdens kväll – och inte minst Michael Olungas och Mark Dempseys.

8 augusti, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Göteborg
3-1 (2-1)

  • MålskyttarMichael Olunga 0Tom Pettersson 24'Michael Olunga 28'Mathias Ranégie 29'
  • Domare Andreas Ekberg
  • Publik 13681 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat