Olycksaliga minuter i Kalmar

• 1 aug 2016

Trots ett tidigt ledningsmål av Kevin Walker inkasserade Djurgården en ny förlust på måndagskvällen. Ett självmål i den 69:e minuten blev början på raset och strax efter sköt Romario in 2-1 till Kalmar på Guldfågeln Area. – Vi är inne i en situation där det mesta går emot oss, men idag var det en ny modell på det som gick emot oss. Det var några misstag i eget straffområde som leder till det här resultatet, sa DIF-tränaren Pelle Olsson. Djurgårdens nya 3-5-2-uppställning fick annars en kanonstart med ett ledningsmål redan i den fjärde minuten. Ett långt inkast från Tim Björkström nickskarvades till Elliot Käck vars skott blev en perfekt passning till Kevin Walker. – Jag stod framför mål och petade in den, sa Kevin Walker till C More i halvtid. Då räckte målet fortfarande till ledning även om hemmalaget dominerade kraftigt (65 procent) i bollinnehavet. Djurgården var ändå betydligt närmare en utökad ledning än vad Kalmar var en kvittering. Kevin Walker hade en frispark i ribban och Michael Olunga nådde sånär fram på Elliot Käcks inlägg framför mål. Kalmars forwards trivdes inte alls med Kebba Ceesays och DIF-förvarets resoluta spel och vädjade till domaren efter snudd på varenda närkamp, men även om klockan tickade på utan att hemmalaget skapade särskilt mycket var DIF-besöken på deras planhalva  i kortaste laget. – Vi har för lite anfallsspel som leder någon vart vilket gör att det blir för tätt mellan insatserna för våra försvarare, konstaterade Pelle Olsson. Det såg ända ganska bra ut - fram till den 69:e minuten. Plötsligt tilläts Romario att ta sig fram på vänsterkanten, men Jonathan Ring fick inte tag på inspelet.  I stället hamnade bollen hos Omar Colley som försökte sig på en rensning, men bollen for bakåt och över Kenneth Höie in i mål. Sex minuter senare lyckades inte DIF-försvaret att få undan Jonathan Rings frispark varpå bollen hamnade framför fötterna på Romario som tryckte in 2-1-målet. 0-1 hade blivit 2-1 på sex minuter och Djurgården lyckades inte skapa någon rejäl kvitteringschans under den återstående kvarten. Därmed var den femte raka förlusten i Allsvenskan ett faktum. – Jag ångrar verkligen inte att vi spelade med en 3-5-2-uppställning. Det var helt rätt rätt att vi behövde hitta en annan vinkel på matchen jämfört med de två senaste och det var ytterst nära att det hade gett resultat, sa Pelle Olsson. För Djurgårdsfamiljens medlemmar gäller nu att repa mod inför måndagens match mot Göteborg på Tele2 Arena och att fortsätta stötta laget när det behövs som allra mest. Kalmar-Djurgården 2-1 (0-1) (4) 0-1 Kevin Walker (69) 1-1 Självmål (75) 2-1 Romario Domare: Johan Hamlin Publik: 8336 Varningar, DIF: Alexander Faltsetas, Magnus Eriksson Djurgårdens lag: Höie – Ceesay, Colley, Hansson, Käck – Björkström (Kadewere, 80), Faltsetas, Walker (k), Eriksson – Olunga. Ranégie (Karlström, 68) Ej inbytta: Nilsson, Sabovic, Moon, Berntsen, Jawo,