Företag

Alexander Michel provspelar med DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 jan 2017

 Den 24-årige mittbacken Alexander Michel blev inkallad under tisdagen för att provspela med Djurgården i veckan.

Ett besök som skedde snabbt med tanke på att det råder en viss brist på mittbackar under träning och inför matchen mot Vasalund på onsdag.
– Vi har haft ont om mittbackar eftersom både Niklas Gunnarsson och Kebba Ceesay är inaktuella för spel. Så det kändes som ett bra läge att plocka hit honom, säger Özcan angående Alexander som han känner väl.
– Jag har följt honom sedan han var junior. Han är en egen produkt från Syrianska som vi tog upp i A-laget när vi gick upp i Allsvenskan. Han spelade ganska mycket där och var ordinarie. Sedan fick han en korsbandsskada och fick kämpa för att komma tillbaka.

Skadan stoppade upp karriären abrupt för Alexander som var rejält på gång innan korsbandet gick.
– Han var attraktiv på marknaden innan han blev korsbandsskadad, både för allsvenska klubbar och utländska. Han var i princip klar för en tysk klubb och han spelade också i svenska U21-landslaget innan skadan bromsade upp för honom, berättar Özcan som har stort förtroende för Alexanders egenskaper.
– Det finns potential i honom. En spelande mittback, klok, fysiskt stark och en väldigt bra uppspelsfot. I övrigt en väldigt fin karaktär både på och utanför planen och en vinnarskalle.

För Alexander själv blev det snabba puckar iväg till första träningspasset med DIF och efter träningen passar han på att ge en kortfattad beskrivning av sig själv.
– Jag kommer från Södertälje, har bott där hela livet och spelat med Syrianska hela vägen. När jag var 17 år tog Özcan upp mig till A-laget och efter det var jag med tre år i Allsvenskan för Syrianska. Jag var också med i U21-landslaget men sedan åkte jag på en korsbandskada. Det blev en lång period vid sidan av och sedan har jag varit kvar i Syrianska och krigat på i Superettan. Men nu känns det som att jag vill vidare, säger ”Alex” som gillar det han sett under sin första dag på Kaknäs.
– Det känns jättebra. Jag har inget kontrakt kvar med Syrianska så jag har haft lite is i magen och tagit det lugnt. Vi får se vad det blir men om det skulle ges en möjlighet här så är ju Djurgården ett bra steg för mig. När det gäller Djurgården har han rätt bra kunskap om föreningen och spelarna. – Jag har följt med hyfsat bra och sett på några matcher med DIF så jag har lite koll. Jag känner Amadou Jawo lite, jag spelade med hans brorsa Omar i Syrianska. Annars känner jag igen de flesta i laget, konstaterar Alex som sannolikt finns med redan imorgon mot Vasalund. – Jag tror att jag kommer att köra en halvlek som det ser ut nu. Sedan får vi se hur det blir framöver, vi kanske tar ett nytt snack och kollar hur det blir. Men det känns väldigt roligt att vara här, avslutar han.  

Senaste nyheter

Relaterat