Badji nickade Senegal till final

• 9 mars 2017

Efter att Senegal vunnit sin grupp i Afrikanska U20-mästerskapen väntade semifinal mot Guinea för "Lejonen från Teranga" med Aliou Badji i startelvan som ensam forward på topp.

Det blev en drömstart för Senegal och framför allt Badji som tog ledningen efter en kraftfull nick från DIF-anfallaren på ett högerinlägg i 12:e minuten. Guinea var inte ofarliga och hade två ramträffar men Senegal och Badji replikerade i sin tur med några ytterligare framstötar.

Senegal fick sedan ett gyllene läge att utöka ledningen slutminuten innan halvtidspausen men brände en straff. Därpå följde en tight och intensiv andra halvlek där Senegal lyckades hålla undan och 1-0 stod sig fram till slutsignalen. Nu väntar final på söndag mot Zambia som slog Sydafrika med 1-0 i onsdagens semifinal. En match som Badji är grymt taggad inför och sportchef Bosse Andersson fick en glad hälsning från Aliou via sms efter matchen: "I score for the people of Djurgården".