Företag

Höga ambitioner för DIF Dam i år

  • Damer
  • A-lag
  • 10 mars 2017

Precis som förra året är Djurgården i år den enda föreningen i Sverige som har lag representerade i båda de största sporterna, ishockey och fotboll, på både dam- och herrsidan.

Damfotbollslaget var nykomlingar i högsta serien i fjol och slutade då på en mycket meriterande sjätteplats i tabellen. 2017 har man en ny tränare i form av den gamla blårandiga bekantingen Joel Riddez. Hur ser han på året som kommer?

Tjena Joel, och välkommen tillbaka till DIF! Om vi börjar med din bild av förra säsongen, vad har du för tankar där?
– Ja, först och främst så var jag ju inte inblandad så mycket då, men givetvis har jag koll på hur det gick, och att det gick snudd på oväntat bra. Det är väldigt imponerande att komma sexa i serien som nykomlingar, det är förstås bara positivt. Många spelare i truppen fick under 2016 nyttig erfarenhet som vi självklart hoppas att de kan dra nytta av under årets säsong.

I vilken fas befinner ni er just nu?
– Man kan väl säga att fas ett är avklarad, det vill säga den första delen av försäsongen. Vi har ett antal träningsmatcher i benen och jag tycker mig se en tydlig utveckling redan nu och att det ser bättre och bättre ut. Snart kommer det dock att bli ett större fokus på själva tävlingssäsongen, för även om den allsvenska starten är en dryg månad bort så har vi redan den 18 mars en viktig kvartsfinal i cupen mot Mallbacken på bortaplan. Vi siktar givetvis på avancemang.

Hur ser då den fortsatta planeringen ut inför seriestarten den 16 april?
– Utöver den nämnda cupmatchen har vi ett par träningsmatcher kvar att spela, plus att vi också kommer att ägna oss åt diverse teambuilding-aktiviteter. En stor fördel för mig och tjejerna i laget har varit att truppen var spikad redan på ett ganska tidigt stadium, så vi har haft ganska gott om tid att kunna svetsa ihop laget. Vi har också ett stort antal spelare som representerar sina landslag, vilket självklart är ett bevis på att vi erbjuder en verksamhet med höga krav på kvalitet. Tillsammans ska vi också inom kort göra en gemensam målsättning för säsongen, men något som står klart för mig redan nu är att det här verkligen är en grupp med höga ambitioner som vill framåt och som vill utvecklas.

Vilka nya spelare har ni i truppen?
– Vi har bland annat värvat en ny lovande målvakt vid namn Petra Kümin som vi tror och hoppas mycket på. Hon kommer dock i första hand att agera backup till vår isländska landslagsmålvakt Gudbjörg Gunnarsdottir. Apropå isländska landslagsspelare så har vi också plockat in en vänsterback med rötter på Island, Hallbera Gisladottir. Freja Hellenberg har också tillkommit, hon är en allround-försvarare med mycket rutin från Damallsvenskan. Slutligen har vi Tempest-Marie Norlin som är en snabbfotad stockholmstjej som gillar att springa i djupled i hennes roll som anfallare. Vi tror mycket på våra nytillskott! Joel avslutar med att hälsa alla djurgårdare varmt välkomna att bevittna damernas matcher under 2017.

Det bör självklart lyftas fram att hemmamatcherna numera spelas på en minst sagt speciell arena för alla blåränder, nämligen Stockholms Stadion. Joel och hans trupp är en självklar del av djurgårdsfamiljen och han lovar att de ska försöka bjuda på så attraktivt och vägvinnande spel som det bara går under säsongen. Och helt ärligt, vad kan vara härligare än att gå Sturegatan upp en ljummen försommarkväll för att se Djurgår’n lira boll på Stadion?

Damerna inleder det allsvenska seriespelet på bortaplan söndagen den 16 april mot Piteå. Den första hemmamatchen spelas onsdagen den 19 april mot FC Rosengård.

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA SÄSONGSKORT TILL DIF DAM 2017  

Senaste nyheter

Relaterat