Företag

Inför BP-Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 feb 2017

Andra gruppspelsmatchen i cupen väntar där BP står för motståndet.

BP-Djurgården

När: Måndag 27 februari 19.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats. För de som inte kan vara där visas matchen på C More, använd följande länk när du köper matchen så gynnar det Djurgården Fotboll.
Biljetter: Köper du här.
Souvenirer: Köper du i Djurgårdens butik i Globen Shopping innan match. Håller öppet fram till 19.00 och det finns ett mixat sortiment av fotboll/hockey att välja på.
Truppen: Andreas Isaksson, Tommi Vaiho Jonathan Augustinsson, Tim Björkström, Kebba Ceesay, Marcus Enström, Marcus Hansson, Souleymane Kone, Elliot Käck Joseph Ceesay, Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Amadou Jawo, Jesper Karlström, Kim Källström, Mihlali Mayambela, Kerim Mrabti, Besard Sabovic, Kevin Walker Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Tino Kadewere, Daniel Berntsen.
Domare: Johan Hamlin

Efter den inledande kallduschen mot Degerfors är det vinna eller försvinna i Svenska Cupen för Djurgården. Nu närmast i andra gruppspelsomgången väntar Brommapojkarna - ett lag som körde över Helsingborg med 3-0 på Grimsta för en vecka sedan.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel tror på ett mer öppnare spel än mot Degerfors.
– Jag hoppas det i alla fall, att BP vågar. Det är ett lag som vill spela fotboll och det kommer att ge oss mer ytor samtidigt som det ställer större krav på vårt försvarspel. Degerfors låg väldigt lågt och gick på kontringar men den här matchen blir annorlunda. Vi har tränat på anfallsspel under hela veckan men det syns även på träningarna att vi inte är där riktigt. Det är helt enkelt så att vi måste få in en anfallsspelare om det här ska bli riktigt bra och jag vet att klubben jobbar på det.

Enligt DIF-tränaren är dock den befintliga truppen tillräckligt bra för att vinna de återstående matcherna i gruppspelet.
– Det är bara så att vi ska vinna och det måste vi vara mycket mer bestämda med. Vi får egentligen inte förlora på vår hemmaplan men nu har vi gjort det två gånger (Vålerengen och Degerfors). 

Motståndarna

Brommapojkarna tog klivet tillbaka till Superettan förra året och verkar ha en uppåtgående trend på gång, något som den säkra segern med 3-0 mot Helsingborg indikerar. Tidigare försäsongsmatcher har varit av mer blandad karaktär: Förlust med 1-3 mot Hammarby, seger med 4-1 mot Assyriska samt förlust med 0-1 mot Gefle. Dessutom blev det förlust med 0-2 mot Sollentuna i onsdagens inkilade träningsmatch så det är inte helt lätt att avläsa formen hos Olof Mellbergs manskap just nu.
– Det är ett väldigt bollskickligt lag med många individuellt duktiga spelare. Flera av dem känner vi sedan tidigare, jag har haft dem i några av mina lag eller mött dem flera gånger.  BP har fina kantspelare och varierar sitt spel men det finns brister och det är dem som vi ska försöka utnyttja, säger Özcan Melkemichel.

Truppkollen

Haris Radetinac fortsätter sin rehab liksom Tio Kadewere och Niklas Gunnarsson är inte heller redo för spel. Även Jacob Une Larsson får vänta med spel efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Degerfors och det gäller även Daniel Berntsen som åkte på en ny smäll under onsdagens träning, enligt naprapat Christian Andersson.
27 februari, måndag 19:00Tele2 Arena

BrommapojkarnaDjurgården
1-1 (1-0)

  • MålskyttarLuca Gerbino Polo 41'Kerim Mrabti 54'
  • Domare Johan Hamlin
  • Publik 2531 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat