Företag

Inför säsongen - Sebastian Elmblad

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 jan 2017

Fotbollsåret 2017 har rullat igång och spekulationerna om säsongen är i full gång bland DIF-supportrarna.

En av de många entusiastiska djurgårdarna är Sebastian Elmblad som gillar att kolla in träningar och som har höga tankar om året och den blårandiga tabellplaceringen i Allsvenskan.
– Jag har ganska höga förväntningar. Truppen ser stark ut och jag tror väldigt mycket på nya tränarduon Özcan & Ivan. Man väntar ju nyfiket på 1-2 nyförvärv till för att få den extra spetsen men vi har ändå ett jättebra lag. Mycket bättre än när vi började förra säsongen, säger Sebastian.

Hur mycket betyder kontinuiteten som vi har i år?
– Jag tror att den betyder mycket. Jag tycker att vi har hittat en form av ledaranda hos Kevin Walker och Mange Eriksson som visade det ett stort och starkt ledarskap på planen. Sedan hoppas jag att vi får se Othman springa ordentligt på kanten och att Kerim och Haris är tillbaka och håller sig skadefria.

Vilken fotboll får vi se från Özcan & Co?
– Det vill jag inte spekulera i. En rolig fotboll med mycket mål framåt kan man allltid hoppas på.

Vilka spelare flyger extra högt i år? – Jag hoppas att vi får se Kerim med hans fulla potential igen. Sedan gillar jag ju Mange Erikssons spelstil väldigt mycket och jag hoppas att han visar samma kämpaglöd och tåga i år igen.

Var landar vi i tabellen? – Man måste alltid hoppas på guld, annars är det ingen idé att hålla på.

Nu så, det har varit mycket snack om plats 4-6 tidigare bland andra som har intervjuats… – Ett självklart svar, man måste alltid sikta högt.

Slutligen, varför ska man köpa ett säsongskort för att se Djurgården 2017?
– Det är ju laddat med känslor, både uppåt och neråt. Så det ska man absolut göra, följa Djurgården på plats och varje år kan ju bli ett guldår så det går inte att chansa. Det är som Wayne Gretzky sa: ”Man missar hundra procent av skotten man aldrig tog”.  

Senaste nyheter

Relaterat