Företag

Karlström och Sabovic ordnade seger mot Syrianska

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 feb 2017

En kylig straffchip från Jesper Karlström och en hörna direkt i mål från Besard Sabovic såg till att Djurgården vann den hastigt improviserade träningsmatchen mot Syrianska.

Syrianska-Djurgården 1-2 (0-0)

1-0 Syrianska 1-1 Jesper Karlström (straff) 1-2 Besard Sabovic

Laget: Tommi Vaiho Kebba Ceesay, Souleymane Kone, Marcus Hansson (K), Jonathan Augustinsson Besard Sabovic, Soo Yong Yoon Wilhelm Loeper (Rosencrantz-Montero), Jesper Karlström, Mihlali Mayambela (Enström) Junior Zindoga
Bänk: Oscar Jonsson, Marcus Enström, Michel Rosencrantz-Montero.

Matchrapport:
Med synnerligen kort varsel och önskemål om ingen utannonsering av matchen innan avspark spelade Djurgården en träningsmatch mot Syrianska på Södertälje Fotbollsarena under tisdagsförmiddagen. Tanken vara att låta de spelare som inte spelade nittio minuter senast mot Degerfors få en match i benen mot ett Syrianska som tog emot DIF under sin ordinarie träningstid.

Det var således ett något yngre lag (4-2-3-1) som klev ut för en första halvlek (speltid 30 minuter) där det inte fanns alltför mycket att återberätta i händelseväg. Ställningskrig och mycket rullande runt i laget där Syrianska hade halvlekens enda hyfsade läge, dock utan att få bollen i mål.

I andra blev det bättre fart framåt i båda riktningarna där hemmalaget kunde ta ledningen efter att Tommi Vaiho kom fel i en utrusning och hemmalaget kunde rulla in bollen i öppen kasse. Djurgården letade efter nycklar att dyrka upp SFC-försvaret och hade mycket boll men svårt att nå fram till de avgörande lägena trots bra spel.

Men Jonathan Augustinsson såg till att möjlighet till kvittering gavs när han blev nertryckt i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Exekutör blev Jesper Karlström som hur kyligt som helst chippade in bollen med en sk Panenka-straff.

En rättvis kvittering som gav extra fart till DIF och en stund senare höll sig provspelande Junior Zindoga framme med ett farligt skott som gick strax utanför. Syrianska replikerade sedan med ett jätteläge som dock inte resulterade och istället skulle Besard Sabovic kliva fram som matchvinnare. En mycket vackert fullträff där Besard visade upp sin känsliga högerfot och skruvade en hörna rakt in i mål.

Ett mål som räckte till seger för det unga laget på planen och ett litet glädjeämne efter den bistra upplevelsen under måndagkvällen. Här nedan finns Özcans kommentarer angående matchen:

Senaste nyheter

Relaterat