Damerna till semi i cupen

• 11 mars 2018

Svenska Cupen, gruppspel Piteå IF-Djurgården 1-1 (0-0) 1-0 Nina Jakobsson (83) 1-1 Ingibjörg Sigurdadottir (94) Utvisning: Julia Karlenäs, Piteå (84) Djurgården vidare till semifinal Djurgårdens damer fick en tuff start på dagens sista gruppspelsmatch i cupen. Matchen skulle starta 14:00, men Djurgårdens plan till Piteå blev inställt. Matchen fick flyttas till 20:30 och Djurgården fick spendera halva dagen på resande fot, en inte helt optimal uppladdning. Själva matchen då. Djurgården behövde oavgjort för att vinna gruppen och ta sig vidare till semifinal och hade 0-0 i halvtid, men Piteå kunde ta ledningen efter 82 minuter och hade ena foten i semifinalen. Djurgården slet för att kvittera, men tiden såg ut att rinna iväg. I minut 94 fick dock Djurgården en hörna och 20-åriga nyförvärvet Ingibjörg Sigurdadottir kunde nicka in kvitteringen, det absolut sista som skulle hända i matchen. Djurgården vann därmed gruppen och är klara för semifinal. Övriga lag i semifinal är Rosengård, Eskilstuna United och Linköping. Lottningen sker i dag, måndag, klockan 13:30 och direktsänds, mer info finns här. Djurgården kommer att lottas mot antingen Rosengård eller Eskilstuna på bortaplan. Semifinalen spelas helgen 17-18/3.