Tre poäng blev en på Borås Arena

• 23 apr 2018

Det som såg ut att bli en skön trepoängare efter mål av Jonathan Ring och Aliou Badji i första halvleken förvandlades till ett kryss när Elfsborg kunde äta sig tillbaka och göra 2-2 i sista matchminuten.

En bortamatch på Borås Arena är alltid en av säsongens svåraste uppgifter och trots Elfsborgs skakiga inledning av Allsvenskan var måndagens möte inget undantag, enligt DIF-tränare Özcan Melkemichel som hade stuvat om en del i laget jämför med senaste segern mot MFF där Jacob Une Larsson var tillbaka i backlinjen istället för Jonas Olsson.
– Jonas Olsson har haft lite problem med känningar tidigare så vi roterar lite i backlinjen. Men det är ingen fara med Jonas, sa Özcan inför matchen.

I övrigt var Jesper Karlström tillbaka på mittfältet och kamperade tillsammans med Kevin Walker under en matchinledning där lagen inledningsvis kände på varandra. Men i 9:e minuten kom en plötsligt kalldusch för DIF. Simon Lundevall fick bollen centralt och drog iväg ett tungt skott med vänstern som smet in precis innanför Isakssons vänstra stolpe. Inte alls den typen av start som man vill ha på Borås Arena men Djurgården började omgående jaga kvittering mot ett aggressivt spelande hemmaförsvar.

Haris Radetinac testade med ett farligt inspel och ett vänsterskott innan det vart dags för replik. Jesper Karlström snodde åt sig bollen på mittfältet och la upp bollen för Jonathan Ring som lurigt vinklade in bollen vid första stolpen.
– Jag ropar på Jesper att jag kommer på utsidan och att han ska hålla i den. Det blev en perfekt passning och sedan skjuter jag snabbt, sa Ring till C More om målet.

Första allsvenska DIF-målet för Ring som jublade intensivt inför de tillresta blårandiga supportrarna. I 28:e minuten var det sedan Elfsborgs tur att skapa nästa farlighet men ett heroiskt hemjobb av Radetinac ordnade upp situationen. Nästa situation var det Andreas Isakssons som fick ordna upp när Daniel Gustavsson drog iväg ett fräsande skott som "Isak" fick fingertopparna på.

Allra bästa läget fick dock Jonathan Ring efter en mycket fin DIF-kombination som slutade med ett elegant inspel från Rings namne Augustinsson. Ring fick dock en lite skev träff med högern och skottet gick utanför.  Ring hann med ytterligare ett avslut i 40:e minuten efter en bollvinst i presspelet men även Elfsborg hotade rejält med en överrumplande hörnvariant strax därpå.

De gulsvarta fortsatte att trycka på men det var istället Djurgården som skulle gå upp i ledning. Med bara minuten kvar rullade Jonthan Ring fram Aliou Badji som hittade en lucka i hemmalagets försvarsmur och dundrade in 2-1 bakom Kevin Stuhr Ellegaard. En grymt skön fullträff men knappt hade måljublet hunnit klinga av inna det blev hyperfarligt i eget straffområde. Efter en ny fin räddning av Isaksson landade bollen hos Stefan Ishizaki men Marcus Danielson läste hans intentioner och bröt passningen till en fristående hemmaspelare.

Strax därpå blåste domare Glenn Nyberg av halvleken och Djurgården kunde ta paus i ledning där Jonathan Ring visserligen var inblandad i båda målen framåt men inte helt nöjd i övrigt med spelet.
– Två mål är bra men annars har vi ganska mycket att jobba på i andra. Viktig att vi fick 2-1 inför andra, vi har varit sådär i försvarsspelet och vi måste bli bättre där, annars kommer de att göra ett mål, sa Ring i pausen.

Men det var offensiven som märktes mest direkt efter pausen där Tinotenda Kadewere testade Ellegaard rejält. I 51:a var Badji sedan nära att skarva in ett fint inspel från Felix Beijmo. DIF fortsatte med ett metodiskt anfallsspel och rullade runt i väntan på öppningar varvat med snabba omställningar. Men Elfsborg bjöds på en fin chans med timmen spelad när Issam Jebali fick stå fri och måtta i boxen, skottet gick dessbättre utanför.

Chansen tände Elfsborg som fick fart på offensiven och började hota med ett antal farliga fasta situationer. Özcan reagerade med att plocka in lite mer defensiv kraft där Fredrik Ulvestad kom in istället för Badji för att få en mer jämnbördig balans på mittfältet.

Hemmalaget fortsatte dock att skapa och Jebali var nära på nytt i 66:e men skottet styrdes utanför av DIF-försvaret. Djurgården blev överlag väldigt djupa i försvarsspelet och det såg stundtals lite väl oroande ut bakåt med ohälsosamt lite bollinnehav för blåränderna. Riktigt nära ett tredje DIF-mål var det dock när Jon Jönssons nickrensning smet strax utanför eget mål efter fin frispark av Augustinsson. En viktig signal framåt och Özcan fyllde på med mer pigga ben när Dzenis Kozica kom in istället för Jesper Karlström kort därpå.

DIF skapade lite tryck nu och fick fram en del hörnor och med tio minuter kvar av matchen ville DIF stänga matchen. Ett ultradefensivt byte i form av Jonas Olsson in istället för Tina Kadewere visade tydligt vad som gällde. Men farlige Simon Lundevall fortsatte att vara ett orosmoment och nickade strax utanför i 86:e minuten.

Strax efter drog Robert Goyani bollen precis över ribban och det osade ett hemmamål som också skulle komma i sista matchminuten. Jon Jönsson fick skottläge på en andraboll och drog iväg en riktig projektil som gick i mål otagbart bakom Isaksson. Tungt för DIF men som tur är fick inte Samuel Holmén ren träff i ett bra läge i den tredje övertidminuten och Djurgården fick på så sätt med sig i alla fall en poäng hem. Dock en stor besvikelse med tanke på utgångsläget och Özcan Melkemichel var inte nöjd med utfallet efteråt.
– Det är klart att det är surt att åka på det målet i det skedet av matchen och det känns inget vidare just nu, säger Özcan som gjorde en del byten i slutet av matchen. – Det var sent och det var många trötta ben så vi var tvungna att göra något för Elfsborg började komma in i ytor som vi inte ville att de skulle komma in i. Det var inte meningen att vi skulle bli så låga för tidigt. Jag tycker att vi har ganska bra kontroll på händelserna och målet som görs är ett skott från 25 meter. Det finns säkert andra saker som var bra med den här matchen men att vi inte får med oss alla tre poängen gör att det här känns som en förlust.

Nya tag gäller och närmast väntar en extremt viktig match när Hammarby gästar Tele2 Arena i söndagens derby. Över 19.000 biljetter är sålda i nuläget och de försvinner i snabb takt så se till att försäkra dig om en bra plats.

23 april, måndag 19:00Borås Arena