Företag

Blårandig seger på Tyresövallen

  • Damer
  • 2 mars 2019

Ett decimerat DIF Dam besegrade Tyresö FF med 3-1 i lördagens träningsmatch efter mål från Mia Jalkerud, Ariam Berhane och Hanna Ekengren.

Det var behagligt solsken blandat med kyliga vindar när ett decimerat Djurgården - fem spelare på landslagsuppdrag - klev ut för träningsmatch mot Tyresö FF. När det gällde spelet lyste det dock inte lika klart och Djurgården hade svårt att hitta rätt in i matchen. Det underlättades inte heller av att Evelina Finndell fick kliva av tidigt efter att ha fått ett knä i ryggen. In kom Tyra Shand, en av tre F19-spelare i truppen, som tog plats som mittback samtidigt som Sheila van den Bulk flyttade upp centralt på mittfältet.

Men med Mia Jalkerud på planen finns det alltid möjligheter framåt och i 21:a minuten satte hon 1-0 med ett välplacerat skott som långsamt rullade in och Mia hann till och med jubla innan bollen var över mållinjen. 

I övrigt var det dock fortsatt trögt framåt och istället skulle Tyresö kvittera i slutet av halvleken genom en boll som fick fart i vindes och seglade in bakom Nicole Persson. 1-1 efter 45 spelade minuter således och tränare Joel Riddez var inte nöjd.
– Analaysen är att vi inte är mentalt där i första halvlek. Vi är lite nonchalanta och kliver inte in ordentligt som vi ska göra. Det blir en väldigt hafsig match, speciellt i första halvlek. Dåliga passningar och otydliga i vårt presspel, så jag var väldigt irriterad i halvtid.

En analys som förmedlades till spelarna på ett rättframt sätt och det blev också bättre fart i andra. Tuffare närkamper, mer löpande och högre tempo syntes och i 71:a minuten kom också utdelning när Ariam Berhane vek in från sin kant och dunkade in 2-1. 

Det skulle även bli ett tredje mål från inhoppande F19-spelaren Hanna Ekengren som nickade in 3-1 på ett vänsterinlägg. Andra målet på kort tid i A-laget för Hanna som visade framfötterna den här gången också.



Tyvärr blev det även ytterligare en huvudskada på Sheila van den Bulk som fick kliva ut mot slutet. Signifikativt för den match där Joel Riddez fick en del att fundera på inför den avgörande cupmatchen mot Eskilstuna.
– Andra halvlek är bättre attitydsmässigt. Vi vinner fler dueller, vi är tydliga i våra löp och även om vi inte gör en bra halvlek så är den tillräckligt bra för att vi ska vinna matchen. Ska man se det positiva är det ju att vi ser till att vinna matchen även om inte spelat är som det ska, sa Joel efteråt som hade ytterligare några ljuspunkter att ta fram trots allt.
– Jag tycker att passningsspelet idag är för dåligt och jag hade hoppats att fler spelare skulle visa att de vill starta mot Eskilstuna nästa helg. Men det tycker jag inte att alla visar. Å andra sidan tycker jag att de spelare vi tar upp från F19 visar en väldigt bra attityd, de vill verkligen vara med och fightas när de får chansen. Tyra går in som mittback, Hanna kommer in och gör mål och så får Fanny Peatt tio minuter också. De går in, smäller på och visar attityd och det är positivt. Sedan visar Mia Jalkerud och Irma Helin ändå ett bra ledarskap. De är positiva och kliver fram så det ska de ha all cred för.

Beträffande skadorna så hade de också inverkan på matchbilden, enligt Joel
– Evelina fick en smäll i ryggen så vi fick göra om lite i laget och sedan får Sheila kliva av efter en smäll mot huvudet som kanske är en lättare hjärnskakning. Så vi får lite smällar som rycker sönder det också. I övrigt vilade vi Malin Diaz som en ren säkerhetsåtgärd, hon har tränat på bra i veckan så vi räknar med henne i cupen, summerar Joel.

2 mars, lördag 11:30Tyresövallen

Tyresö FF Djurgården
1-3 (1-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat