DIF fick inte hål på LB07

• 15 sep 2019

Trots ett stort övertag både när det gäller spel och avslut lyckades inte DIF sätta bollen i mål och fick nöja sig med 0-0 i sexpoängsmatchen mot Limhamn Bunkeflo.

Det var rejält laddad stämning på ett soligt och mycket blåsigt Stadion när Djurgården klev ut för en klassisk ödesmatch. Seger var ett måste för att jaga ikapp LB07 som låg två poäng före Djurgården och ovanför nedflyttningsstrecket och startelvan innehöll modifieringar i backlinjen - och även i offensiven - där Olivia Schough flyttade ner på mittfältet samtidigt som Ogonna Chukwudi tog plats i anfallet.

Att det fanns nerver med i bilden syntes tydligt när Jennifer Pelley kom ut lite snett på en inläggsfrispark redan i första minuten men Alexandra Lindberg klev fram som räddande ängel. Men efter den omskakningen kom DIF igång och Ogonna Chukwudi bröt sig igenom djupet men rycktes lite I armen i skottögonblicket. Schough hotade sedan två gånger om med ett skott och ett farligt nickläge där hon var ytterst nära att få in bollen.

Spelet böljade vidare med chanser åt båda hållen under den fartfyllda inledningen och allra närmast var Ingibjörg Sigurdardottir vars nick i 18.e minuten räddades på mållinjen. Djurgården fortsatte att trycka på med fina kombinationer och Chandra Bednar sattes i arbete i gästernas mål. Riktigt nära var det även i 28:e när Chukwudi högg i djupet och försökte vinkla bollen förbi en utrusande Bednar men avslutet gick utanför.

DIF producerade hörnor frekvent och på den åttonde var Sigurdardottir mycket nära igen men avslutet räddades ånyo på mållinjen, den här gången genom en benparad av Bednar. Mot slutet av halvleken flyttade gästerna upp och skapade ett visst tryck men när domare Sandra Almqvist blåste av för pausvila var det ändå Djurgården som hade ägt de första 45 med 8-1 i hörnor och 6-2 i avslut som talande statistik.

Inga byten inför andra halvlek och fortsatt full fart framåt för DIF där Tilde Lindwall, och många på Stadion, ropade på straffspark redan i 46:e minuten efter en hård duell. Ingen signal från Almqvist dock och måljakten forsatte där Mia Jalkerud var en nagelklippning från att kunna peta in Schoughs nickpass kort därpå.

Men även LB07 skapade och det såg riktigt skrämmande ut när ett vänsterinlägg var nära att stötas in och strax därpå var det kaos i det blårandiga straffområdet på nytt efter ett till inspel men nollan hölls intakt.

Det var spännande och chansrik fotboll som bjöds och Tilde Lindwall var ruggigt nära att stöta in en retur från Bednar i 54:e minuten. Matchen puttrade sedan vidare med lite mer ställningskrig och mindre chanser och med kvarten kvar skakade Pierre Fondin om i laget och bytte in Wilma Sjöholm istället för Tilde Lindwall.

Sjöholm gjorde avtryck direkt och testade Bednar med ett lurigt skott. Men minuterna tickade iväg och forceringen blev mer och mer stressad. Det såg ut att kunna bli tredje gången gillt för Ingibjörg Sigurdardottirr men även denna gång räddades hennes avslut på mållinjen av en LB-försvarare.

När sedan LB åkte på en utvisning i 84:e borde övertaget blivit tydligare men istället var det gästerna som producerade hörnor och dessutom var nära ett ledningsmål på övertid på en av dem där Boakye räddade på mållinjen två gånger om.

Men i slutsekunderna skulle Djurgården få det gyllene läget när Olivia Schough jobbade fram bollen till Mia Jalkerud som fick måtta skott mitt i boxen. Dessvärre gick avslutet rakt på Bednar som kunde greppa bollen i skopan.

Det var det sista som hände i matchen och trots ett stort övertag både spel- och chansmässigt fick DIF nöja sig med en poäng. Det innebär att tvåpoängsglappet till Limhamn Bunkeflo består med fem återstående omgångar.

Hoppet lever ändå och ser man till prestationen var det ett stort  kliv i rätt riktning där även förlusttrenden bröts och förhoppningsvis kommer målen i nästa hemmamatch den 21 september då Kopparbergs/Göteborg gästar Stadion.

15 september, söndag 15:00Stockholms Stadion