Företag

Inför Hässleholms IF - Djurgården

  • Herrar
  • 21 feb 2019

DIF beger sig söderöver för viktig bortamatch i Svenska Cupens gruppspel på lördag.

Hässleholms IF - Djurgården
Lördag 23 februari 14.00, Österås IP

Visas på C More - klicka här för att komma till sändningen

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - knäskada
Buya Turay - Tillbaka i träning efter lårkaka
Jonathan Augustinsson - Tillbaka i träning efter skada
Fredrik Ulvestad - Tillbaka i träning efter skada
Aslak Witry - känning, vilas 
Nicklas Bärkroth - känning, vilas

Fysteamet om skadeläget:
– Buya är med och kör med laget nu när lårkakan har släppt så får vi se hur han svarar på träningen och om han är aktuell för truppen. Även Hampus Finndell tränade för fullt idag för första gången medan ”Jonis” och ”Ulven” är med i delar av träningen. Slutligen har vi Erik Berg där det är en långsam progression men pilen pekar åt rätt håll, berättar fystränare Viktor Helander som även nyligen fått lägga till två namn på listan.
– Aslak Witry har haft lite problem med sitt lår där det började lite smått efter Lilleström. Det var helt okej under träningsveckan men sedan blev det värre under Frej-matchen. Så för att inte förvärra någonting vilas han från spel. När det gäller Nicklas Bärkroth har han en känning i baksida lår och klev av mot Frej. Vi har undersökt det och ska utvärdera läget men vill inte ta några risker, så han avstår från spel mot Hässleholm.

Spaningar 

– Årets upplaga av DIF kör full fart framåt och sköljer över motståndarna från start. Får vi se fortsatt gas i botten direkt från start mot Hässleholm?

– Buya Turay är tillbaka i träning efter lårkakan. Hinner han bli redo för att gå in på topp mot Hässleholm?

– Österås IP är en ouppvärmd kontgräsplan och temperaturer runt nollstrecket är att vänta i Skåne. Hur påverkas matchbilden av detta?

Tränarkollen

Kim Bergstrand om matchen
– Vi får se hur förutsättningarna är. Det kommer att vara kallt och det är en ouppvärmd plan, så jag hoppas att den är i spelbart skick och att underlaget inte är för hårt. Men det ska bli kul att få röra lite på sig och spela match igen, säger Kim som hade mixade intryck från torsdagsträningen.
– Det var både sött, salt och en del surt. Vi gör en hel del bra grejer men jag tycker att vi är lite bekväma i delar av anfallsspelet och har en del kroppsspråk som vi måste jobba bort. Men annars så går det sakta framåt varje dag.

Två fokuspunkter för laget, enligt Kim:
1. Det var ju nästan bara anfallsspel senast mot Frej så vi har pratat om vårt kantspel där vi vill bli bättre på att kombinera. Få större rörelser i straffområdet när vi kommer till i inlägg.
2. Många saker var på väg åt rätt håll mot Frej. Vi var ganska bra i djupledsspelet och hade bra variation i anfallsspelet plus en bra återerövring. Det tar vi vidare.

Om Hässleholms IF

– Bildades 1922 och är sedan 2013 hemmahörande i Division 2. Klarade sig kvar i serien förra säsongen via kval mot Smedby AIS förra säsongen.

– Förlorade första gruppspelsmatchen mot Elfsborg med 5-1. Stora siffror och målskillnaden kan bli en viktig faktor i kampen om gruppsegern och kvartsfinalplatsen..

– Huvudtränare är Niclas Lindeqvist.

Kim om Hässleholm:
– Vi ska börja scouta dem på riktigt ikväll. Så jag ska inte uttala mig för mycket eftersom jag inte har alla fakta på bordet. Men uppenbarligen så gjorde de en väldigt bra första del av matchen mot Elfsborg så länge de orkade.

23 februari, lördag 14:00Österås IP

Hässleholms IFDjurgården
0-3 (0-2)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat