Företag

Inför premiären Djurgården - GIF Sundsvall

  • Herrar
  • 30 mars 2019

Äntligens dags för allsvensk start när GIF Sundsvall gästar Tele2 Arena på måndag.

Djurgården - GIF Sundsvall
Måndag 1 april 19.00, Tele2 Arena

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - i full träning igen men ännu utan matchspel i år.
Edward Chilufya - skada
Jacob Une Larsson - skada
Alexander Abrahamsson - skada

Fysteamet om skadeläget: 
– Jacob Une Larsson, Edward Chilufya och Alexander Abrahamsson är inte aktuella för spel på grund av skador där Abrahamsson finns med på listan på grund av en smäll han åkte på i träningsmatchen mot AFC och han väntas vara borta några veckor. I övrigt är alla i träning vilket även gäller Erik Berg. Sedan får helgen utvisa hur han ligger till inför matchen på måndag, summerar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Sundsvall ställde till problem för många lag under förra säsongen med sin kvicka, passningsorienterade fotboll. Är de uppe på samma nivå i år?
  • Med mittbacken Jacob Une Larsson skadad riktas blickarna mot Erik Berg. Är han redo för spel på måndag?
  • Över 20.000 sålda biljetter och upplagt för grym premiärfest. Sjunger Djurgården hem en seger i premiären?


Tränarkollen

Kim Bergstrand om matchen:
– Det finns självklart en stor förväntan, samtidigt känns det som att säsongen är halvt igång i och med att vi har spelat cup. Men nu blir det mer kontinuerligt med tävling och att få spela premiär är skitkul. Man ser att det börjar skina i pälsarna, som Tommy Söderberg brukade säga. Fler och fler spelare kommer upp I bra form och jag tycker att dagens träning såg pigg ut. Det går fort här inne på Tele2 och det är roligt, berättar Kim som tycker att de berömda bitarna till stor del börjar ligga rätt. 
– Idag under fredagsträningen fanns många bitar på plats men sedan gäller det att det ska se bra ut under en lång tid. Men jag tycker nog att vi har gått lite framåt under de sista två veckorna.

Hantering av hemmapremiär, enligt Kim:
– Det är klart att vi inte behöver prata om att få upp adrenalinnivån utan det handlar snarare om att kontrollera spelarna på ett vettigt sätt. Kombinationen adrenalin och lugn är bra och jag tycker att vi hittills har lyckats hitta en bra nivå på aggressiviteten.

Om GIF Sundsvall

  • Har haft en försäsong utan tävlingsmatcher med tanke på att laget missade gruppspelet i Svenska Cupen. Därmed lite mer svårbedömd prestanda i år.
  • Har behållit i stort sett hela laget och dessutom adderat DIF-bekantingen Omar Eddahri.
  • Linus Hallenius tryckte in mängder av mål förra året. En intressant utmaning för kapten Danielson och hans försvarslinje.

Kim om GIF Sundsvall:
– Jag tror att de kommer att vara starka i år också. De har ju fått jobba med, i stora delar, samma trupp och tränare under en treårsperiod. Så det är väl ett av de lag som är mest samspelta och har en väldigt tydlig spelidé. De är bollskickliga men sina spanska innermittfältare och spelare som Maic Sema. Sedan gjorde ju Linus Hallenius en jättefin säsong förra året och han fortsätter att göra mål i år. Så det är ett bra lag vi möter, säger Kim som är väl medveten om att Sundsvall gärna vill ha stort bollinnehav.
– Enklaste är ju att ha bollen själv så att de får försvara. Men annars handlar det ju om att hitta ett bra positionsspel och en bra aggressivitet. Jobba på med fötterna och inte öppna ytor åt dem i onödan. Men ju mer vi kan ha bollen mot dem desto svårare blir det för dem att ha sitt spel

Senaste nyheter

Relaterat