Jalkerud segerskytt mot Örebro

• 1 juni 2019

Djurgården vann lördagens träningsmatch mot KIF Örebro med 1-0 efter ett tidigt mål av Mia Jalkerud.

Det var ett decimerat DIF med totalt fyra spelare på landslagsuppdrag och skadelistan som ändå kunde mobilisera en stark startelva inför avspark på Kristinebergs IP. Det var också Djurgården som tog tag i taktpinnen från start och kunde ta ledningen i den 16:e matchminuten när Mia Jalkerud fick en fin boll i djupled och sprintade loss för att sedan placera in 1-0.

Blåränderna fortsatte att vara heta och pressade högt där de ofta vann boll mot gästernas backlinje. Det var mycket som skedde framåt via vänsterkanten där Ariam Berhane var väldigt aktiv och en annan spelare som utmärkte sig var Hanna Folkesson som var nära att utöka ledningen med en farlig nick efter hörna.

Dock blev det inga mer mål framåt innan paus och inför andra halvlek skedde sedan fyra byten där Folkesson, Berhane, Boakye och Lindberg gick ut vilket gjorde att DIF fick lite startsträcka för att återskapa strukturen på planen. Ett bibliskt regn som öste ner påverkade också matchbilden där Örebro fick mer att säga till om och hotade i djupled även om de riktigt skarpa lägena uteblev.

Men DIF hade också chanser att utöka där Tilde Lindwall var nära att sätta tvåan med dryga timmen spelad. I övrigt hade ändå Djurgården hyfsad kontroll på matchen och kunde hålla fortet fram till slutsignalen med stabil defensiv.

En skön seger som ger lite extra råg i ryggen inför VM-uppehållet för laget och Joel Riddez som nu i lugn och ro kan ta sig an resterande träningsveckor innan sommarledigheten tar vid.

1 juni, lördag 14:00Kristinebergs IP