Företag

Mångsidige Elliot fokuserad inför söndagen

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 apr 2019

”Det handlar om mycket mer än tre poäng”, säger Elliot Käck som är redo för derby oavsett vilken position det blir på planen.

Det drar ihop sig till årets första allsvenska derby och för Elliot Käcks del finns det gott om rutin att falla tillbaka på inför drabbningar av den här typen. Dessutom har han med tiden utvecklat en mångsidighet som han nu har nytta av där han på sistone tvingats att bli något av en positionsvagabond som löst sina olika uppgifter inom backlinjen ett galant sätt.
– Jag tycker att det funkar bra. Jag trivs på flera olika positioner och har varit rätt flexibel när jag har varit vänsterback. Jag kan komma in lite i planen och komma brett. Det är utvecklande för mig att flytta runt lite, säger Elliot som dock hellre överlappar till vänster än till höger.
– Jag har en helt okej högerfot men som det blev mot Norrköping när jag spelade med Haris blir det mer att jag kommer in och han ligger brett än att man överlappar. Men det kändes bättre igår än vad det gjorde mot Göteborg på högerbacken.

Det var lite funderingar kring hans medverkan innan torsdagens match men Elliot kände sig ändå redo för spel.
– Det är bra nu fast jag har haft en skavank som ställde till det lite. Men det var en bra träning idag och det kändes bra under gårdagens match där vi gör en stark andra halvlek. I första kommer vi inte riktigt upp i nivå även om det inte var så dåligt som känslan var i halvtid, där man blir lite färgad av att de gör mål. Men vi gör totalt sett en bra prestation även om vi blir lite skakade av ”Mackans” skada. Vi hanterar det ändå på ett bra sätt och kommer in med en jäkla energi i andra halvlek och kör över dem.

Dessutom var Elliot ett par centimeter från att bli målskytt i slutet av matchen,
– Verkligen en bra räddning av deras målvakt på ett bra skott från mig.

Nu laddas istället vänsterbössan om inför söndagens derby där Djurgården kan gå in med gott självförtroende.
– Det är klart att vi är positiva. Vi ha en bra trend och är obesegrade så vi kliver in med stort självförtroende. Vi har alla medel som krävs för att vinna den matchen, säger Elliot som redan har en derbyvinst i bagaget i år.
– Vi fick en försmak av Hammarby i cupen och det är klart att det är ett väldigt spelskickligt lag med många bra spelare. De vill ju spela fin fotboll efter marken och jag tror att det kan passa oss ganska bra. Vi vill också spela oss ur situationer så det kan bli lite ställningskrig kring vilka som kommer att äga boll. De vi vet från senaste mötet är att de blir ganska frustrerade när vi har mycket boll och det ska vi försöka med den här gången också.

Det övriga mentala spelet med tabellplaceringar och form känns inte så viktigt, enligt Elliot som vet att derbyn nästan alltid är oförutsägbara.
– Det var samma sak mot Norrköping att vi möter ett lag som är hungriga på poäng. Men det kan också ge Hammarby en extra press och vi ska väl bara fortsätta på det vi har gjort hittills och jobba hårt. Alla vet att derbyn är speciella och att det handlar om mycket mer än tre poäng. Så vi kommer att kriga allt vi kan för att vinna.

28 april, söndag 15:00Tele2 Arena

Hammarby IFDjurgården
2-1 (2-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat