Företag

Ny kompetens till Mini-Camperna och Kista SC

  • Vår Stad
  • 25 feb 2019

Djurgården Fotbolls uppsökande verksamhet har förstärkts ytterligare i februari. Fredrik Johansson ansluter på halvtid till Mini-Camperna och halvtid som ansvarig för de yngre åldrarna i vår samarbetsförening Kista SC.

Fredrik har över tio års erfarenhet från föreningslivet och har varit barn och ungdomstränare i både fotboll och innebandy samt är UEFA B-utbildad på GIH. De senaste åren har han arbetat i skola och på förskola vilket gör att han kan kombinera sportsliga och pedagogiska erfarenheter vilket är centralt för att lyckas med både Mini-Camper och uppdraget i Kista SC, enligt Staffan Holmberg, projektledare för Djurgården Fotbolls uppsökande verksamhet. 
 – Att vi lyckas kombinera en tjänst tillsammans med Kista är en stor framgång, lyckas vi stärka Kistas yngre åldrar initialt för att sedan arbeta mot de äldre kommer vi skapa ett starkt lokalt alternativ i Järva-området vilket saknas idag. Vi vet att restid påverkar barns idrottande och det kan tänkas ha särskilt stor påverkan i ett socioekonomiskt svagt område som Järva. Därför blir den ännu viktigare att arbeta för att stärka det lokala föreningslivet och göra det till det första valet i området, säger Staffan som också gläds åt de sportsliga möjligheterna som ges. 
 – Samarbetet med Kista har redan skapat avtryck i akademin med fyra spelare som flyttat över och i dag antingen roterar eller är en del av akademitrupperna. Att vi nu får in Fredrik som både har den sportsliga och pedagogiska bakgrunden, samt är Djurgårdare sedan barnsben, är så klart riktigt positivt. Vi kan i och med detta skapa en högre och stabilare leverans i våra Mini-Camper, samtidigt som vi stärker fotbollen i Järva och skapar starkare band mellan Kista SC och Djurgården Fotboll över tid. 
 

Senaste nyheter

Relaterat