Företag

Nytt medlemsrekord för Djurgården Fotboll

  • Medlem
  • 18 dec 2019

Över 15 000 personer är numera medlemmar i Stockholms Stolthet.

2008 registrerade sig rekordantalet 14 957 personer som medlemmar i Djurgården Fotboll. Under hösten, och efter att guldet säkrats, har antalet medlemmar ökat påtagligt. Innan nyförsäljningen av säsongskort (sittplats) kom igång under måndagen den 16 december var det nya rekordet redan i hamn – och siffran stiger för var dag.
- Det är väldigt glädjande att slå det tidigare rekordet. Vi är just nu 15344 personer registrerade som medlemmar i Djurgården Fotboll. Ett starkt bevis för hur stort intresset är för föreningen, säger Lars-Erik Sjöberg, ordförande i Djurgården Fotboll.

I Djurgården Fotboll, en av Sveriges största medlemsföreningar, bestämmer medlemmarna ytterst riktningen för föreningen. De ger förtroende och utkräver ansvar. Det är därför viktigt att vara införstådd med att Djurgården Fotboll har en föreningsdemokratisk ordning som alla i och runt Djurgården har att förhålla sig till.
- Vi är dessutom den enda föreningen i Stor-Stockholm där vi medlemmar äger allt i föreningen. Den föreningen kontrollerar all vår verksamhet inom Djurgården Fotboll, säger Lars-Erik Sjöberg som menar att den gemensamma kraften med detta är enorm.

"En boost i föreningen"

De senaste årens framgångar inom flick-, pojk-, dam- och herrfotbollen, inte minst SM-guldet från november månad, är självklart en stor anledning till varför medlemsantalet stiger till nya rekordnivåer.
- Det är en boost i föreningen som vi alla gläds åt. Vi kommer att ha stor nytta av denna kraft kommande år, säger Lars-Erik Sjöberg.

Har man betalt sin medlemsavgift och är myndig har man yttranderätt, förslagsrätt och rösträtt vid beslut och val på årsmöten. Är man inte myndig har man yttranderätt och förslagsrätt. Som medlem får man också inbjudan till medlemsmöten där vd, sportchefer, tränare, spelare och andra ledare inom Djurgårdens fotbollsorganisation informerar och svarar på frågor om den löpande verksamheten. Nästa medlemsmöte äger rum 19 februari, och den 11 mars är det dags för Årsmöte för Djurgården Fotboll.
- Det är viktigt att man också utöver sin rätt som medlem att dels på medlems- och årsmöten så att vi gemensamt utvecklar vår förening tillsammans, betonar Lars-Erik Sjöberg.

- Det är vi allihop som gör föreningen. Jag tror alla attraheras av att vara en del utav något större som till exempel Djurgården Fotboll, en stark gemenskap oberoende vem jag är från början. Inte minst såg vi det i samband med senaste hemmamatchen mot Örebro och i säsongens sista match i Norrköping. Det är Djurgårdsgemenskap när den är som starkast och bäst, säger han vidare.

MittDIF

Djurgården Fotboll har till den nya digitala plattformen DIF.se skapat funktionen MittDIF. På MittDIF kan medlemmarna kontrollera och uppdatera sina kontaktuppgifter och därmed få kontroll på medlemskap och säsongskort, se aktuella erbjudanden samt ta del av särskild föreningsinformation som till exempel medlems- och publikundersökningar.

Fakta

Här blir du medlem
 
Redan medlem? Logga in på MittDIF och ta del av dina personliga medlemserbjudanden.
 

Senaste nyheter

Relaterat