Tung förlust borta mot Växjö

• 9 aug 2019

Mitt i DIF-pressen för ett ledningsmål stack Växjö upp och avgjorde matchen till småländskornas favör, 2-1.

Det var lite av ett måste-läge och sexpoängsmatch som väntade såväl Växjö som Djurgården på ett somrigt och soligt Myresjöhus Arena under fredagskvällen. Inför 415 personer, bland andra Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson, blev kampen så jämn och spännande som många hade förutspått.

Hemmalaget inledde piggast och skapade även matchens första målchanser – mycket tack vare en hög press och på grund av en del slarv i DIF:s passningsspel. Blåränderna kom dock tillbaka och var bara några decimeter från ett ledningsmål i den 22:a minuten då Mia Jalkerud, tvåmålsskytt när lagen möttes senast, satte pannan på Ogonna Chukwudis inlägg från vänsterkanten.

Men det var formstarka Växjö, som upplever en ny era under tränaren Magnus Olsson, som tog ledningen efter 25 minuter. Ria Öling lurade bort två DIF-spelare och rullade in bollen bakom Jennifer Pelley. Finländskans andra mål den här säsongen.

Fem minuter senare stod Mia Jalkerud för DIF:s bästa målchans hittills i matchen. Efter fint samspel under en snabb omställning med VM-spelaren Olivia Schough tvingade hon rutinerade Erin McLeod till en avancerad räddning.

Kliniskt avslut

Djurgården tog kommandot allt mer och snart föll också kvitteringsmålet.
Ingibjörg Sigurdardottir smög in i en lucka och tryckte distinkt in bollen. Isländskans första mål för säsongen, och en välförtjänt kvittering strax innan halvtidsvilan.

Även andra halvlek inleddes med frejdigt spel från båda lagen. Det märktes att en poäng inte var nog i jakten på lagen på övre halvan av tabellen.
Djurgården oroade framförallt genom Ogonna Chukwudi och Olivia Schough som fick till farliga inlägg från vänsterkanten.

Två gånger om landade bollen hos Irma Helin som provade med distansskott, där hennes senare försök strök tätt över ribban.

Mitt under DIF-pressen för 2-1 var det i stället hemmalaget som skulle visa sig dra det längsta strået. Signe Holt Andersen precisa passning i den 81:a minuten landade hos Anna Anvegård som behärskat lyfte in bollen.

Trots bra tryck sista minuterna blev det inga poäng hem till Stockholm. Växjö åsamkade Djurgården lagets fjärde raka förlust och tog revansch för nederlaget (0-3) på Stadion tidigare under säsongen.