Företag

"Väldigt roligt och sjukt inspirerande"

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 okt 2019

Jacob Une Larsson trivs i den superhaussade allsvenska slutspurten och hoppas att DIF kan plocka tre poäng mot ett bollskickligt IFK Göteborg på måndag.

Tre omgångar återstår i en allsvenk slutspurt som nöter ner tangentborden hos en exalterad presskår och håller supportrar sömnlösa om nätterna. För Jacob Une Larssons del är dock det till synes orubbliga lugnet intakt och känslan är enbart positiv inför måndagens mycket betydelsefulla bortamatch mot IFK Göteborg.
– Det ska bli spännande. Det har varit en rolig bortaresa de två senaste gångerna i alla fall och det känns jäkligt kul att komma igång igen efter uppehållet, berättar Jacob som trivs bra med att befinna sig mitt i den rafflande kampen om medaljerna.
– Det är ju väldigt roligt och sjukt inspirerande att matcherna betyder så mycket som de gör. Sedan är det klart att allting ställs lite på sin spets nu på slutet. Det har ju varit många matcher innan de här som har varit rätt viktiga också där vi har haft mycket press på oss. 

Hur fungerar du mentalt när det är viktiga matcher som väntar?
– Jag brukar vara ganska nervös inför alla matcher men när man väl är på planen så släpper det. Man försöker snarare att dra fördel av den energin som finns runt föreningen, att det är så många som bryr sig och vill att det ska gå bra för oss. Jag brukar ha med mig det i ryggen, att vi har det stödet bakom oss.

Hur ser du på IFK Göteborg som ju har ganska starka offensiva pjäser i laget?
– Ja, verkligen. De har fått ordning på saker och ting i år och är som sagt ett offensivt starkt lag. De har haft en fin formkurva under hela året och är ett bollskickligt lag, vilket ju även vi är. Så det blir två bollskickliga lag som ställs mot varandra och det kan nog bli en fin match att titta på.

Formen för egen del?
– Den känns bra. Vi har gnuggat på bra under uppehållet och vi fick några dagar till att slicka såren efter den sura förlusten. Men ganska kort efter det blickade vi framåt och nu har vi kört på stenhårt under uppehållet för att vrida ur det sista vi har nu i slutet av säsongen.

Hur känns det med den nuvarande Danielson-haussen samtidigt som du flyger lite under radarn?
– Jag tycker bara att det är skönt och han är värd all cred han har fått. Det var en fantastisk landslagsdebut med mål och allt och jag unnar honom all den framgången. Men för egen del är det skönt att han är så haussad för då slipper jag göra mycket media själv.

…men du låg ändå på tolfte plats i Aftonbladets ranking av Allsvenskans 50 bästa spelare.
– Kul, men jag lägger inte så stor vikt vid det där utan jag är mer intresserad av var vi landar i tabellen.

Slutligen kommer du att kolla på söndagens matcher, typ Hammarby-Malmö FF, som kommer att påverka premisserna i slutspurten?
– Nej, jag har knappt sett en allsvensk match i år förutom våra egna i efterhand. Jag kanske följer lite hur det går på Live Score men oavsett resultat så måste ju vi göra vårt nere i Göteborg, summerar Jacob.

21 oktober, måndag 19:00Gamla Ullevi

IFK GöteborgDjurgården
0-1 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat