Företag

DIF Dam gör sig redo för Stockholm Challenge

  • Damer
  • A-lag
  • 9 apr 2020

Inom kort startar en regional träningsserie där Djurgården tar sig an AIK, BP och Hammarby i dubbelmöten som kommer att sändas live av Sportbladet.

Efter att fotbollsvärlden, precis som övriga samhället, satts på paus på grund av coronaviruset skymtar nu en ljusning med efterlängtade matcher för DIF Dam. Detta tack vare initiativet Stockholm Challenge som rullar igång i mitten av april, en serie där de fyra Stockholmslagen Djurgården, AIK, Hammarby och BP möter varandra borta och hemma under april/maj. Matcherna kommer att spelas utan publik med tanke på den nuvarande virussituationen men kommer att sändas live av Sportbladet som är exklusiv avsändare av samtliga matcher. 

Stockholm Challenge är en komprimerad form av den från början tilltänkta träningsserien där även Eskilstuna United och IK Uppsala ingick. Men med anledning av myndigheternas restriktioner att undvika resor för att begränsa smittspridning har uppläget ändrats till nuvarande format.

För DIF Dam blir det sex matcher som ger goda möjligheter att trimma laget inför en tilltänkt allsvensk start under försommaren. Viktigt för lagbygget och formen, enligt sportchef Jean Balawo som varit en av initiativtagarna till projektet. 
– Otroligt skönt att vi lyckats ro detta i hamn. Bland de positiva bitarna är att nu har spelare och ledare någonting att träna inför och se fram emot. Stockholm Challenge ger oss en fantastisk möjlighet att få testa oss fram då många av våra nyförvärv inte fanns på plats i träningsmatchen mot Linköping och i Svenska cupen mot AIK. Så vi ser verkligen fram emot det här och hoppas kunna bjuda våra Djurgårdssupportrar på en fin fotboll, säger Jean.

Premiärmatch spelas mot BP den 19 april på Stockholms Stadion och hela spelschemat hittar du här:

Spelschema Stockholm Challenge (samtliga matcher spelas utan publik):

Djurgården - BP söndag 19 april 15.00, Stadion
AIK - Djurgården söndag 26 april 15.00 Skytteholms IP
Djurgården - Hammarby söndag 3 maj 15.00, Stadion
BP - Djurgården lördag 9 maj 16.00, Grimsta
Djurgården - AIK lördag 16 maj 15.00, Stadion
Hammarby - Djurgården lördag 23 maj 16.00 Hammarby IP

Senaste nyheter

Relaterat