Företag

Inför IFK Norrköping - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 mars 2020

Träningsmatch mot starkt allsvenskt motstånd väntar på söndag på Östgötaporten.

IFK NORRKÖPING - DJURGÅRDEN 
Söndag 15 mars 13.00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Fysteamet om truppstatus

– Erik Berg och Alexander Abrahamsson är ju inte aktuella men Nicklas Bärkroth var tillbaka i träning igen efter att vilat tidigare i veckan på grund av en känning. I övrigt har vi haft ett par spelare som varit förkylda men som nu är tillbaka i träning igen, säger DIF:s naprapat Kalle Barrling.

Ej aktuella:
Alexander Abrahamsson - Rehab efter knäoperation. 
Erik Berg - Inte aktuell för spel än.
 

Spaningar 

  • Matchen spelas utan publik men går att se via dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.
  • Viktig möjlighet att sparra mot kvalificerat motstånd för att få ordning. på spelet igen.
  • Emmanuel Banda och Edward Chilufya blev målskyttar och var väldigt aktiva i U21-matchen mot Degerfors. Uppåtpekande formkurvor?

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi har tränat väldigt bra under fredagen och det var en bra stämning på Tele2 Arena. Vi har jobbat mycket med hur vi hotar och hur vi kan vara djupledsgående i vårt anfallsspel. Vi ska använda diagonalerna mer och det såg bra ut med hög energi.
– Vi vill vara lite rappare, ha mindre tillslag och vara löpvilligare. Ner med axlarna och kör, låta det bli lite fritt och flödande. Så att vi hittar tillbaka till det kollektiva och spelglädjen igen, konstaterar Kim som kommer att få uppleva en annorlunda typ av match med en folktom arena. 
– Det blir ju som att träna och det är vi ju vana vid. Idrott utan åskådare blir ju väldigt speciellt men vi ska göra det bra ändå. Vi är fulla av energi och det kommer att bli en bra match på söndag.

Om IFK Norrköping

  • Åkte ut gruppspelet i cupen efter en överraskande förlust mot Tvååker.
  • Har en hyfsat intakt trupp kvar från fjolåret.
  • Vann sina övriga två matcher i Svenska Cupens gruppspel med 1-0 både mot Halmstad och Falkenberg.

Kim Bergstrand om Norrköping:
 – Vi vet inte hur de kommer att ställa upp på söndag. De har ju hackat lite i cupen men Norrköping är ju ett välspelande lag med god organisation. Det brukar ju bli bra fotboll när vi möter dem så det är en jättebra motståndare för oss just nu.

Visas på dplay - klicka här för att köpa matchen och skaffa abonnemang så gynnas DIF Fotboll.

Senaste nyheter

Relaterat