Företag

Karlström till final inför storpublik

  • E-sport
  • Partners
  • 20 apr 2020

Jesper Karlström tog sig hela vägen till final i EA Sports FIFA-turnering StayandPlay-cup. Finalen sågs av tiotusentals personer.

Efter att ha slagit ut storstjärnor som Manu Vallejo (Valencia), Achraf Hakimi (Borussia Dortmund), Liverpools Trent Alexander-Arnold och Jesper Lindström från Bröndby väntade FC Köpenhamns Mo Daramy i final. Vår kapten tog välförtjänt ledningen med 1-0, men föll till slut i förlängningen efter att ”Mo” avgjort på ett ”Golden Goal”.
- Det gick över förväntan. Det var kul att få upp pulsen igen, sa Jesper Karlström till Nyhetsmorgon i TV4 under måndagen (läs 20 april).

Att Jesper nöter tv-spel tillsammans med kompisar är inte helt ovanligt. Och det gav utdelning i veckan som gick.
- Jag har alltid haft en talang när det kommer till FIFA, säger Jesper som i dag var tillbaka på Kaknäs för kollektiv träning med lagkamraterna i Djurgården.

Finalen sändes live på ett 20-tal kanaler utöver EA Sports Twitch-kanal där den lockade 80 000 tittare som mest.
 
FIFA:s turnering ”Stay and Play Cup” har hjälpt till att samla pengar till fonden Global Giving’s Coronavirus Relief Fund. Tidigare har EA anordnat ett liknande upplägg för NBA-spelare, då i ”NBA 2K Players Tournament” som kammades hem av Phoenix Suns Devin Booker.
 
Se ett av målen mot Hakimi
Se avgörande målet mot Alexander-Arnold

Senaste nyheter

Relaterat