Schough sköt Sverige till EM

• 27 okt 2020

Olivia Schough dunkade elegant in 2-0 i EM-kvalet mot Island och såg därmed till att Sverige säkrade avancemanget från gruppen.

Sverige spelades gruppfinal mot Island  i EM-kvalet under tisdagskvällen där Olivia Schough fanns med från start på Gamla Ullevi. En betydligt tuffare utmaning än den säkra segern mot Lettland men Sverige tog initiativet i matchen och Olivia var mycket aktiv och energisk i sin roll på vänsterkanten under den första halvleken där det var svensk ledning efter 45 minuter genom mål av Sofia Jakobsson.

I andra halvlek skulle sedan Olivias fina insats krönas med ett elegant mål där hon bröt sig emellan två isländska försvarare och dunkade in 2-0 i nättaket. Ett mål som stärkte det blågula greppet om matchen där Sverige sedan stängde igen bakåt och säkrade en plats i EM-slutspelet 2021.
 – Jag har kämpat jäkligt hårt för det här i år, att komma tillbaka till landslaget, få spela matcher igen och gör mål två matcher i rad. Så jag är överlycklig just nu, konstaterade en mycket glad Olivia för SVT efter matchen.

För Kathrine Östergaard Larsen blev det dock ingen speltid i Danmarks EM-kval mot Italien, även det en gruppfinal av avgörande karaktär där Danmark till slut vann med 3-1 och säkrade avancemanget.