Sheila Show på Stadion

• 29 juli 2020

Djurgården vann med 2-1 mot Eskilstuna efter två mål av Sheila van den Bulk och är därmed fortsatt obesegrade på hemmaplan.

Det var en i stort sett intakt startelva mot Eskilstuna där Nichole Persson fick fortsatt förtroende i målet framför backlinjen bestående av Camilla Huseby, Rachel Bloznalis, Gudrun Arnardottir och Fanny Lång. På mittfältet klev Frida Boriero in bredvid Sheila van den Bulk samtidigt som Malin Diaz gick upp som spets. I anfallet var det oförändrat med Olivia Schough och Portia Boakye på kanterna och Tilde Lindwall på topp.

Det var väntat tufft motstånd mot ett toppsatsande Eskilstuna men gästerna skapade inte alltför mycket farligheter  inledningsvis där det bjöds på en solid blårandig defensiv.

För Djurgårdens del blev det inte heller alltför många heta lägen även om Olivia Schough visade fina intentioner med luriga bollar mot Tilde Lindwall i djupled. Eskilstuna skapade en hel del hörnor men utan att oroa men däremot slarvades det en del i uppspelsfasen hos DIF och Eskilstuna bjöds på ett gratisläge där Fanny Andersson till slut fick ett friläge mitt i boxen. Nichole Persson räddade dock upp läget med en fin parad.

Men även DIF skulle komma riktigt nära ett ledningsmål när Rachel Bloznalis nickade i stolpen efter hörna. Strax därpå fick Camilla Huseby ett bra läge efter en framspelning av Malin Diaz och den norska yttrrebacken nöp till med vänstern men bollen gick över ribban.

Det var en bra period av DIF nu och Bloznalis var nära på nytt med en nick efter ännu en farlig hörna medan Lindwall grävde fram en chans strax efter och hotade där skottet dock gick rakt på Cosette Morche. Djurgården höll igång spelet bra på offensiv planhalva och gästerna hade svårt att skapa något framåt.

Övertaget skulle sedan ge utdelning i sista minuten av halvleken. Efter en lurig hörnvariant där Malin Diaz inspel skarvades vidare av Frida Boriero dök Sheila van den Bulk upp i boxen och dunkade in bollen i mål. Inte alls oförtjänt i en halvlek där DIF gradvis tagit över matchen och målet var det sista som hände innan halvtidsvisslan gick.

Inför andra halvlek blev det ett byte för DIF där Simone Edefall kom in istället för Portia Boakye. Det fanns en ledning att bevaka och Eskilstuna tryckte på för en kvittering. Men Djurgården hade offensiva ambitioner kvar och Tilde Lindwall var mycket nära att få en fot på Schoughs vassa högerinlägg.

I övrigt var det mycket Eskilstuna som radade upp hörnor men med timmen spelad började DIF flytta upp och skapade farligheter där Olivia Schough hotade med ett tungt skott som smet strax utanför.

Pigga ben kom in i form av Linda Motlhalo och ännu mer energi skulle komma när Djurgården utökade ledningen strax därpå. Sheila van den Bulk drogs ner i straffområdet och tog själv hand om elvameterssparken. Bollen rullades kyligt in bakom Morche och det var 2-0 på resultattavlan med tjugo minuter kvar.

Trean var inte långt borta när Camilla Huseby tåade bollen decimetern utanför efter ett inlägg men nästa mål skulle komma åt andra hållet när Kaisa Collin fick fritt fram i djupled och satte 2-1 och det blev nerv i matchen.

Målet gav energi åt gästerna som skapade tryck och nya friska DIF-krafter kom in i form av Hannah Wilkinson som ersatte Tilde Lindwall. Wilkinson var sedan väldigt nära att bli målskytt när hon snodde åt sig bollen, fintade sig fram och sköt men bollen rensades undan decimetern framför mål av en Eskilstunaförsvarare.

Det blev en väntad forcering från gästerna mot slutet men en solid blårandig defensiv stod emot tappert och efter två övertidsminuter var trepoängaren ett faktum. Grymt skönt och viktig och Djurgården avancerar därmed uppåt i tabellen och är fortsatt obesegrade på Stadion. Närmast väntar bortamatch mot Växjö och då siktar vi mot  första trean på bortaplan för i år.

29 juli, onsdag 19:00Stockholms Stadion