Företag

Ungdomssvepet vecka 34

  • Ungdom
  • Akademi
  • 18 aug 2020

Här hittar du rapporter från de äldre akademilagens senaste matcher samt övrigt. nytt på ungdomsfronten.

DIF PA19

Omgång 4-5 i P19 Allsvenskan Norra

Vasalund - DIF PA19 1-4 
Målskyttar DIF: Agaton Pourshaidi 2, Ali Khan 2

DIF PA19 - Enskede IK 2-0  
Målskyttar: Ali Khan, Kofi Fosuhene Asare. 

Tränare Johan Palm om matcherna och läget i laget: 
– Vi har startat upp processen att bli bättre som individer och kollektiv på ett lovande sätt och vi har hunnit spela två träningsmatcher utöver två seriematcher.  Spelarna gör sitt bästa i att bli ännu bättre på att träna och förbereda sig för de utmaningar som kommer under hösten, både gällande matcher men också kommande karriärövergångar. Vi har presterat två fullt godkända matcher mot både Vasalund och Enskede även om vi borde avgjort matchen mot Enskede redan i första halvlek. Men åt andra sidan så behöver spelarna lära sig att spela olika typer av matcher vilket det verkligen blir i och med att serien avgörs via enkelmöten. 
– På onsdag möter vi Hammarby för att avsluta omgång 6 (flyttad match pga cup-final för Hammarby). 
 

DIF PA17

DIF PA17 - Hammarby P17 4-4 (3-1)
Målskyttar DIF: Javid Azim 2, Jonathan Karlsson, Christian Kiork

Tränare Joel Riddez om matchen:
– Efter två raka segrar i Pojkallsvenskan väntade Hammarby i ett laddat derby på Kaknäs och det blev en svängig och målrik tillställning. Efter en fin första halvlek leder vi med 3-1 efter framförallt bra djupledsspel och bra återerövringar. I starten av andra halvlek får Hammarby en väldigt tveksam straff och reducerar till 2-3. Efter det målet blir vi passiva och Hammarby börjar ta över matchen och som ett brev på posten kommer både 3-3 och 3-4 efter svagt försvarsspel från oss. Jakten på kvittering börjar direkt och till slut får vi utdelning med ett vackert fotbollsmål där bollen går väldigt fort mellan blåränderna. Båda lagen går sedan för segern och har bra chanser att avgöra, men det slutar 4-4.

Matchanalys:
– Besviken att vi inte vinner efter 3-1 ledning, samtidigt glad att vi orkar komma tillbaka i matchen och gör 4-4. Att vi skapar så många chanser som vi gör mot Hammarby är väldigt bra. Laget och spelarna är i ständig utveckling, det vi måste förbättra är försvarsspelet både individuellt och kollektivt. Vi låter Hammarby komma till avslut alldeles för lätt.  Nu laddar vi om mot Skiljebo borta nästa lördag.
 

DIF FA19

Kvarnsveden - DIF FA 19 1-5 (0-1) 
Målskyttar DIF: Simone Edefall 4, Blanca Hallerby Calding 

Assisterande tränare Stefan Thomasson om matchen:
– Säsongens andra match och även den spelades borta på en stekhet Ljungbergsplan i Borlänge där Kvarnsveden stod för motståndet. 
– Första halvlek rullar igång där Kvarnsveden spelar ungefär som vi förväntade oss. Lågt försvarsspel och väldigt kompakt. Men vi börjar ändå ganska bra, vi försöker göra det vi pratat om. Med kvarten spelad kommer Elvira Karlsson runt på kanten och slår ett inlägg som tar i ribban, på returen står Simone Edefall rätt placerad och kan enkelt stöta in 1-0 för oss. Vi fortsätter att försöka anfalla på det sätt vi vill. Vi lyckas ibland med fina instick och vi är nära ett par gånger, Simone, Hanna Stokki och Fannie Peatt kommer i bra lägen men vi får inte till det sista momentet. Vet inte om det var värmen men stundtals är vi lite slarviga i det enkla passningsspelet och i slutet av första halvlek är Kvarnsveden nära att kvittera för att vi inte gör det defensiva jobbet till hundra procent. I paus pratar vi om att vi har god kontroll och på matchen och att vi ska fortsätta att hitta de ytor vi vill åt. Vi pratar även också om att vi måste bli mycket mer noggranna i det enkla passningsspelet. 
– När andra halvlek startar flyttar Kvarnsveden upp spelet och pressen en aning, i alla fall inledningsvis. Men i minut 53 gör Simone 2-0 för oss och det känns väldigt skönt att vi förvaltar bollinnehavet. Simone gör även 3-0 efter en väldigt fin framspelning av Hanna Stokki. Sen slarvar vi lite och slappnar av så Kvarnsveden gör 3-1 men efter det gör Blanca Hallerby Calding 4-1 och Simone rundar av med sitt fjärde mål för dagen när hon gör 5-1 som även blir slutresultatet. 

Summering: 
– Vi gör en bra match i extrem värme där spelarna gör sitt bästa och löper mycket. Vi är stundtals lite slarviga i det enkla spelet men vi gör det samtidigt väldigt jobbigt för motståndarna där de får jaga boll under en ganska stor del av matchen. Kul för Simone att få göra fyra mål och väldigt roligt att vi kan förvalta ett stort bollinnehav till målchanser och mål, vi skulle kunna gjort några mål till men Kvarnsvedens målvakt var med noterna dessa gånger. Nu laddar vi om för idag inleds derbyveckan med träning på Kristinebergs IP.

Nästa match: Hammarby hemma söndag 23/8 kl 15:00
 

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar:


Pojkakademin sommaren och vecka 34
 
Pojkakademins höstsäsong startade med full kraft igen för två veckor sedan. De äldsta lagen P15-19 var redan igång sedan mitten på juli medan de yngre alla startade upp i början på augusti.
 
Den mest glädjande nyheten för pojkakademin kom dock mitt under sommaruppehållet då Melker Jonsson inom loppet av några veckor tog steget upp i herrlaget genom ett lärlingsavtal och också fick möjligheten att debutera i Allsvenskan. Det är resultatet av Melkers egna hårda arbete sedan han kom till Djurgården i slutet av 2018, men också resultatet av väldigt medvetet och systematiskt arbete av tränargruppen i Akademins PA17 och PA19.
 
”Det är kul att se att Akademin regelbundet har spelare som tränar med herrlaget och några som genom dessa tillfällen också får möjlighet till avtal och som i Melkers fall även en snabb debut. Det ger hela Akademin energi att fortsätta arbeta med ännu mer koncentration och hängivenhet, och det bidrar också till en tydligare väg för övriga akademispelare.”


 
För tredje året i rad samlades hela Pojkakademin i Rimbo för en uppstartsdag. Dagen fungerar som ett startskott för hösten men är framför att ett tillfälle för samträningar och verksamhet över laggränser där spelare och tränare som i vanliga fall tränar på olika tider och till viss del även olika idrottsplatser får möjlighet lära känna varandra. För de äldre spelarna innebär det ett åtagande att vara förebilder och för de yngre en möjlighet att hitta förebilder i verksamheten. Dagen innehåller även teoretiska moment för att påminna spelarna om vikten av kost och återhämtning, Djurgårdens värdegrund och också berätta lite om Djurgårdens historia.


 
Efter Rimbo har lagen återgått till sina ordinarie träningstider och matchspel har startat för lagen. De äldsta lagen P2005-1 till PA19 har alla startat sitt seriespel.
 
P2005-1 tog i söndags emot IK Brage på Östermalms IP och genomförde en gedigen insats och knep 3 poäng till seriespelet i P15 Regional som spelas mellan lag i Mälardalen. Laget har haft en positiv säsong hittills, och sett fram emot att serien nu skulle sätta igång. 
 
PA16 spelade sin match mot Örebro. PA16 förde matchen, skapade lägen och tog grepp om spelet. Som bekant räcker det inte alltid i fotboll för att vinna matcher. Örebro gjorde maximalt på sina chanser och gick segrande från matchen med 2-1. PA16 har hittills gjort bra ifrån i serien och har ett intensivt matchschema med två matcher i veckan den kommande månaden.
 
PA17 spelade ett fartfylld derby mot Hammarby i lördags som slutade 4-4. Matchen svängde till båda lagens fördel och några individuella insatser blev avgörande för resultatet. Tränare Joel Riddez är nöjd med första halvlek och att laget trots att ha tappat en 3-1 ledning tar sig samman och fullföljer i hög intensitet. En klar besvikelse att inte vinna matchen, samtidigt som det för spelarna finns mycket bra att ta med, och spelargruppen visar att de kan prestera bra fotboll tillsammans.
 
PA19 hade ingen match helgen som var men spelar också derby mot Hammarby imorgon onsdag.
 
För att se mer av seriespelen kan ni klicka på följande länkar:
 
P15 Regional - https://fogis.se/information/?scr=fixturelist&ftid=84404
P16 Nationell - https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=80834
P17 Allsvenskan Norra - https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=80816
P19 Allsvenskan Norra - https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=80802
 

Senaste nyheter

Relaterat