Witrys sena drömmål gav seger mot Falkenberg

• 15 juli 2020

Efter en massiv blårandig kanonad mot en kompakt defensiv dunkade Aslak Witry in segermålet med en volley i krysset på övertid vilket innebar 1-0 och tre nya sköna poäng.

Devisen ändra inte ett vinnande lag gällde till 10/11 för DIF som mönstrade nästan samma startelva som senast mot IFK Göteborg. Det vill säga PK Bråtveit i mål bakom Aslak, Witry, Jacob Une Larsson, Erik Berg och en förändring i form av Elliot Käck som kom in som vänsterback.

På mittfältet kamperade Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström och Curtis Edward medan Kalle Holmberg fortsatte som 9:a i anfallet med Jonathan Ring och Haris Radetinac på kanterna.

Gästande Falkenberg - med lite mer defensiv balans än vanligt, enligt DIF-tränare Kim Bergstrand - kickade igång matchen på Tele2 Arena men trots den försvarsinriktade uppställningen skapade de ändå den första chansen i inledning när Nsima Peter var farligt framme och nickade på ett inlägg.

Tempot var högt till en början och strax efter var Curtis Edwards mycket nära ett ledningsmål efter en smart djupledslöpning och en fin framspelning från Jesper Karlström. Gästernas keeper Viktor Noring räddade dock avslutet skickligt.

Chansen blev en bra injektion för Djurgården som fick igång trycket som vi så ofta såg under fjolåret, men utan att få till de riktigt skarpa lägena. Även om Kalle Holmberg var mycket nära att bryta sig fri i djupled där bollen tyvärr rann ifrån honom.

Falkenberg skapade i stort sett inget framåt men var rigorösa i sin defensiv och DIF-avsluten kom ofta i lite knepiga lägen. Ett hörna från Elliot Käck skapade stor oreda med halvtimmen spelad men det var svårt att hitta övriga öppningar i den gula väggen.

DIF öste på med fler hörnor och frisparkar plus en riktig kanon från Erik Berg som smet strax bit över men det var fortsatt tight defensiv från gästerna. I sista minuten av halvleken var det nära för Kalle Holmberg när Aslak Witry nickade fram honom i boxen men en gulklädd försvarare blockerade avslutet än en gång.

När sedan domare Fredrik Klitts pipa gick hade DIF fått ihop 9-1 i avslut men det var fortfarande mållöst.
– Vi gör det helt okej. Vi kan öka bolltempot ännu mer och försöka spela snabbare så kommer vi nog att göra ett mål i andra halvlek, summerade Jonathan Ring för Dplay i pausen.

– Vi driver tempo och spelar ganska snabbt så om vi fortsätter så här kommer vi nog få hål på dem till slut, sa Kim Bergstrand inför andra halvlek - och han skulle få rätt.

Matchbilden var oförändrad där Djurgården trummade på och skapade tryck och hörnor mot ett fortsatt lågt stående Falkenberg. I 51:a minuten var det sedan oerhört nära när Kalle Holmberg prickade stolpen efter ett fint inspel av Aslak Witry.

Holmberg var fortast aktiv i boxen, Ring skottade och inläggen regnade in men utan nätkänning och med timmen spelad kom Emir Kujovic in istället för Haris Radetinac.

I 66:e hade de facto Falkenberg en målchans efter ett långt inkast som skapade lite kaos och strax efter kom även gästerna upp i en farlig omställning där Erik Berg bjöd på högklassigt försvarsspel och redde upp situationen.

En liten indikation på att Falkenberg kanske började satsa lite mer framåt men sedan rullade allt på som vanligt och Emir Kujovic avlossade en farlig frispark som gick strax över. Curtis Edwards gick på skott precis som Fredrik Ulvestad men Viktor Noring storspelade i gästernas mål.

Strax efter stod Noring för en ny grym räddning på Kujovics nick mot bortre stolpen och minuterna tickade sakta iväg på Tele2 Arena. En extra hjälp kom dock när Tobias Englund drog på sig sitt andra gula kort för kvällen och DIF fick spela sista tio minuterna i numerärt överläge.

Ingenting som förändrade matchbilden dock där det var nya DIF-bollar in i boxen och Kujovic var mycket nära att nicka in det efterlängtade målet men bollen smet strax utanför två gånger om. Aslak Witry drog sedan iväg en tung kanon med 90 spelade minuter som Noring klistrade och det började se riktigt bistert ut.

Men Witry skulle få en ny möjlighet på övertid. Elliot Käck drog iväg ett vänsterinlägg som seglade över alla i boxen men till höger kom norrmannen smygande och klippte till på volley. Bollen seglade in i krysset och hade det funnits publik på arenan hade väggarna sannolikt rämnat av målvrålet.

Ett drömmål som gav seger och tre nya poäng för DIF och Aslak var givetvis glad över fullträffen.
– Jag har fått några lägen på de senaste matcherna men nu satt den. Det var fint att öppna målkontot för säsongen. Det är kul att vi får två vinster i rad och vi är på gång. Vi känner att spelet sitter mer och mer och det här var väl ett hyfsat avslut, summerade en mycket nöjd Aslak Witry för Dplay efter matchen.

Sett till matchbilden och 26-6 i avslut i blårandig favör var resultatet inte helt ologiskt och härnäst väntar en tuff utmaning borta mot ett formstarkt Elfsborg på söndag.

Presskonferensen efter matchen:

{^widget|(name)DIFPlay|(VideoPage)5a15ed99-0647-471e-befc-7a985e0e635e|(image_guid)bd0a9abf-bf30-4f5b-b1c1-ed1f7196ff2d|(widget_displayname)DIF+Play^}

15 juli, onsdag 19:00Tele2 Arena