Fanny Långs långskott bakom tre poäng mot Vittsjö

• 28 juni 2021

Damerna spelade bortamatch mot Vittsjö under måndagskvällen och tabellfemman fick släppa in sitt blott tredje mål på hemmaplan för säsongen när Djurgården åkte hem med alla tre poängen.

Ett klipp med höjdpunkterna från matchen hittar du längst ner i artikeln.

Damerna begav sig ner till Skåne för match mot Vittsjö med fyra poäng på de två senaste matcherna i bagaget. En trend som vi vi gärna ville bygga vidare på. Inför matchen skilde fem poäng mellan oss och tabellfemman Vittsjö, och en vinst skulle ta oss upp i mittenskiktet av tabellen som toppas av Rosengård.

Vittsjö inledde med en farlig nick i matchinledningen men Kelsey Daugherty hade bra koll på bollen som gick strax över ribban. Därefter ägde Vittsjö mycket boll men bollen spelades runt mellan spelarna snarare än att hota i djupled. Hemmalaget hade ett par fasta situationer som är ett farligt vapen för deras del, men ett organiserat Blårandigt försvarsspel fredade området kring mål från farligheter.

Första 20 minuterna tillhörde Vittsjö spelmässigt medan vi fick försvara förtjänstfullt via många löpmeter och aggressivitet. Anfallsmässigt hade vi ett par kontringar som skapade oreda för hemmaförsvaret, men efter halvtimmen spelad var det fortsatt mållöst.

Merparten av Vittsjös anfall kom via högerkanten men slutprodukten uteblev och ju längre halvleken led fick vi längre och längre andningspauser samt kunde vila med boll offensivt lite mer, men Vittsjö hade fortsatt överhängande mest bollinnehav.

Strax innan halvtid gick Portia Boakye ned efter en duell och ett längre avbrott gav rum till vätskepaus (Vittsjö bjöd på 25 grader och vindstilla) och att samla ihop laget inför de sista minuterna innan halvtidsvilan. På övertid i första halvlek kom hemmalaget runt på högerkanten och det fina inlägget nickades ner distinkt vid den bortre stolproten men Kelsey Daugherty i målet stod för matchens räddning dittills när hon dök ner och klistrade bollen, mycket fin insats!

Andra halvlek hade precis börjat sätta sig när Fanny Lång fick bollen i vänsterposition långt utanför straffområdet. Fanny som har ett erkänt fruktat långskott tog ett par steg framåt och drog till med vänstern – ett skott som gick lågt och långt och letade sig in hela vägen in invid stolpen och vi hade 1-0 till Djurgården efter 54 spelade minuter! Målet var det blott tredje som Vittsjö släppt in på hemmaplan i år.

De riktiga farligheterna Vittsjö skapade kom fortsatt via fasta situationer men vi var väl samlade och gjorde det svårt för motståndarna att vaska fram någon riktigt het målchans med en dryg timme spelad. Louise Hvarfner ersatte Hanna Ekengren efter 61 minuter. Bollinnehavet fortsatte att tillhöra hemmalaget men det blev sällan speciellt farligt.

Kelsey Daugherty fortsatte att spika igen i målet och i den 85:e minuten gjorde hon en ny jätteräddning mitt i Vittsjös allt mer tilltagande anstormning i jakten på en kvittering. Försvarsspelet i stort såg fortsatt stabilt ut, men klockan tickade långsamt mot slutet och våra anfall blev alltmer sällsynta. Vittsjö växlade upp i antalet avslut och deras spel blev allt mer rakt på mål och nervositeten smög sig in hos oss som såg på, medan spelarna verkade trygga och outtröttliga i sin arbetsinsats.

En vacker sommarkväll i Vittsjö slutade på bästa tänkbara sätt: Stockholms Stolthet vände hemåt mot huvudstaden med tre poäng och har numera sju poäng på de tre senaste matcherna. Vi är dessutom det enda laget hittills som vunnit över Vittsjö på deras hemmaplan. Nu njuter vi av det här någon dag och sen tar vi sikte mot nästa match om spelas på hemmaplan mot Linköping den 4 juli.

För senaste information om biljetter i och med den rådande pandemin och myndigheternas nya positiva besked under måndagen gör du bäst i att hålla stenkoll här på DIF.se och i våra sociala medier för att säkra din plats på den matchen!

Höjdpunkter

{^widget|(name)DIFPlay|(VideoPage)ed3021d4-4d59-4626-9624-c8351ea62007|(image_guid)bd0a9abf-bf30-4f5b-b1c1-ed1f7196ff2d|(widget_displayname)DIF+Play^}
28 juni, måndag 18:00Vittsjö IP