Kryss mot KIF Örebro

• 14 aug 2021

Det blev 1-1 i genrepet på Behrn Arena där Linda Motlhalo stod för Djurgårdens mål med en vacker volleyträff.

Precis som senast mot Eskilstuna mönstrades en fembackslinje med Sheila van den Bulk, Kamilla Karlsen och Portia Boakye centralt och Sara Olai och Fanny Lång som ytterbackar. Bakom dem tog Kelsey Daugherty återigen plats mellan stolparna.

På mittfältet återfanns Nicole Ruiz Granados och Elizabeth. Addo med Linda Motlhalo sm offensiv spets och i anfallet blev det glädjande återkomster för Hayley Dowd och Daniela Zamora som båda var tillbaka i spel igen.

Det var ett genrep inför omstarten för båda lagen och för Djurgårdens del var tränare Pierre Fondin tydlig med att han ville se en förbättrad offensiv jämfört med den föregående träningsmatchen mot Eskilstuna. Med två viktiga offensiva spelare tillbaka i form av Hayley Dowd och Daniela Zamora fanns det också goda förhoppningar om mycket aktivitet framåt.

Så blev det också och Djurgården inledde bra i ett ganska högt tempo och kontrollerade matchbilden med mycket bollinnehav. Intensiteten fanns på plats hos DIF som etablerade mycket spel på Örebros planhalva och jagade målchanser. Med kvarten spelad började dock hemmalaget äta sig in allt mer i matchen som blev jämnare spelmässigt.

Men blåränderna var fortsatt på hugget framåt där mycket hände på högerkanten via Sara Olais kvicka fötter. Den offensiva ytterbacken matade in ett antal inlägg i boxen som ställde till en oreda i Örebros försvar. Bland annat en boll i burgaveln, en boll som smet precis utanför stolpen och ett inspel som stoppades i sista stund av hemmalagets försvar där sedan Örebros målvakt hann ner och kunde avstyra.

Utdelningen skulle emellertid komma. I 26:e minuten kom ännu ett hotande inlägg som nickades undan men andrabollen snappades upp av Linda Motlhalo strax utanför straffområdet. Lindas träff på volley var klockren, bollen seglade in i mål och därmed var Djurgården i ledningen.

Blåränderna jagade vidare framåt för att utöka men Örebro var farliga i sina snabba omställningar. Det brände till bakåt några gånger och Kelsey Daugherty fick bland annat parera ett oroande skott i 37:e minuten som hon tippade över ribban.

Strax efter tog sig Örebro på nytt in bakom den blårandiga backlinjen, en cutback drogs in i boxen där xx mötte upp och kunde sätta kvitteringen i slutet av halvleken. Det var i stort sett det sista av vikt som hände och DIF kunde gå till halvtidsvila efter en väl genomförd halvlek i en ganska välspelad och rolig halvlek.

Det blev tre byten inför andra halvlek där Sheila van den Bulk, Daniela Zamora och Hayley Dowd fick vila samtidigt som Ellen Andersson, Hanna Stokki och Alexandra Takounda ersatte.

Den fartfyllda fotbollen som Djurgården bjöd på i första halvleken ville dock inte infinna sig i andra halvlek där Örebro tog över allt mer. Det blev mindre momentum framåt och glest med etablerat anfallsspel där de blårandiga chanserna var lätträknade medan Kelsey Daugherty fick jobba desto hårdare och stod för ett antal viktiga räddningar.

Matchen rullade vidare där det överlag blev ganska chansfattigt mot slutet och med tio minuter kvar kom ett dubbelbyte där Louise Larsson och Julia Walentowicz kom in medan Sara Olai och Portia Boakye klev ut. Minuterna tickade vidare och även Nea Flyborg äntrade planen när hon bytte av Elizabeth Addo.

Fem minuter plus övertid återstod men jakten på ett matchavgörande mål skulle hamna i skymundan för en otäck skada på Ellen Andersson som föll olyckligt i samband med en duell på övertid. Mer info om läget för Ellen följer på dif.se.

Kort därefter gick slutsignalen med 1-1 på resultattavlan. Summa summarum ändå ett rättvist resultat där lagen hade varsin halvlek och där det fanns positiva tendenser för DIF att ta med sig från framför allt de första 45 minuterna.

Härnäst väntar ett rafflande derby mot AIK när OBOS Damallsvenskan startar om nästa helg. Då hoppas vi att spelet sitter när matchen kickar igång på Skytteholm.

14 augusti, lördag 16:00Behrn Arena