Uddamålsförlust för U21 mot GIF Sundsvall

• U21
  • 22 sep 2021

Vi bjöds på fin fotboll och ett bra Djurgården som dock fick se sig besegrade av Sundsvall med 1-2.

Det var match i U21-allsvenskan under onsdagseftermiddagen när GIF Sundsvall gästade Kaknäs. Med tanke på att A-laget spelar allsvensk match mot Degerfors samma kväll var det ett lag med enbart akademispelare som ställde upp för avspark.

-Det blir en intressant och tuff utmaning för oss eftersom Sundsvall är ett starkt lag och har en bra juniorverksamhet i åldrarna 16,17 och 19. Vinner vi matchen så har vi möjlighet att gå till slutspel som gör att vi kan få ännu fler bra matcher i höst. Så vi går som alltid för seger, sa Joel Riddez som ledde laget inför matchen.

– Vi spelar med de som vi tycker är bäst i vår akademi och kommer att gå runt på de spelare vi behöver eftersom det är mycket matcher i U19-serierna. Men vi ser det fortfarande som ett steg uppåt för alla våra spelare att spela U21, oavsett vilka lag vi möter. De ska känna att det är närmaste dörren till A-laget och vi försöker att vara så lika A-lagets spelsätt som vi kan.

Djurgården tog initiativet inledningsvis och vårdade bollen fint under stort bollinnehav. Det var emellertid Sundsvall som fick matchens första målchans när bortalagets nummer 8 kom till ett fint avslut som tog i ribban bakom David Celic och ut till en fruktlös retur för bortalaget.

Sundsvall var raka och smarta i sitt anfallsspel och hade ett par inlägg som satte David Celic i målet på prov, och med en kvart spelad var han ute med stor pondus och beslutsamhet och boxade bort ett inlägg. I samma situation fick Sundsvalls anfallare en smäll och blev liggandes en stund, varpå domaren blåste av för behandling, men spelaren kunde lyckligtvis ställa sig upp snabbt och spela vidare.

Med en halvtimme spelad hade vi fortsatt 0-0 på resultattavlan och inga direkta farligheter att rapportera om även om matchen var klart underhållande att se på med ett Djurgården som fortsatte att dominera matchbilden. Två bra lag på planen kombatterade om att få ett målmässigt grepp i matchen och när Andi Elezaj petade bollen förbi målvakten efter fint förarbete av Kofi Asare kändes straffen given men domaren som stod i bra position vinkade avvärjande. Minuten senare hade Kofi ett avslut på mål från långt håll som boxades ut och känslan var tilltagande positiv med Djurgårdsögon sett.

David Celic hade varit väldigt sysslolös under en tjugominutersperiod men fick ett par avslut mot sig under halvlekens sista minuter och fredade målet utan svårigheter. Precis innan halvtid fick Jonathan Karlsson en ordentlig smäll i en duell med en Sundsvall-spelare och blev liggande en lång stund. Men han reste sig efterhand och linkade av planen för att sedan vinkas in igen när spelet åter var igång.

Med sekunder kvar av halvleken tog sig Sundsvall förbi på högerkanten och anfallaren kom ganska fri mot En utrusande David Celic som dessvärre fick släppa bollen förbi sig och se den rulla in fint placerad intill den bortre stolpen. Det var också det absolut sista som hände i halvleken som slutade 0-1.

Efter en kvarts vila och värmande omklädningsrum klev Djurgården ut till andra halvlek med samma beslutsamhet och initiativ i matchen och Kofi Asare nickade från bortre stolpen efter en hörna som seglade över.

Djurgårdspressen ökade och vi kom till allt fler avslut i och omkring straffområdet. Sundsvall-försvaret var dock organiserat och uppoffrande och flertalet var de avslut som gick mot mål men blockades eller styrdes bort av en försvarare. De avslut som gick fram till mål var GIF-målvakten med på noterna kring och det skulle krävas tålamod och fortsatt intensitet från oss för att få hål på gästerna.

Sundsvall var som sagt raka och rappa i sina anfall och i den 70:e minuten tog de sig runt på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt. Avslutet var otagbart och Sundsvall ledde nu med 0-2, vilket inte kändes helt i enlighet med matchbilden även om båda målen var fina nummer med kliniska avslut.

Sista delen av matchen fortsatte i fin kvalité från båda lagen och ett Djurgården som jagade utdelning på chanserna. Och reduceringen kom i den 86:e minuten genom Kofi Asare som drog in ett fint avslut från utanför straffområdet.

Men det blev inga fler mål i matchen trots att vi totalt sett under 90 minuter skapade lägen som mycket väl kunde ha lett till fler än ett mål. Uddamålsförlust mot ett bra GIF Sundsvall som åker hem till Norrland med alla tre poäng.

22 september, onsdag 14:00Kaknäs IP