Företag

Inför Djurgården - Zenit Sankt Petersburg

  • Damer
  • A-lag
  • 3 feb 2022

Damerna gör sig redo för årets första träningsmatch på träningslägret i Turkiet. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

DJURGÅRDEN - ZENIT SANKT PETERSBURG

Fredag 4 februari kl.10.00 (svensk tid), SB Sport Arena.

Matchen sänds live utan kostnad via följande länk.

Truppstatus

– Alla mår bra utom Portia Boakye och Alice Bergström, det är tidigare skador som de haft som gör att de inte är tillgängliga. Men resten av laget är redo för spel, sammanfattar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Dags för årets första träningsmatch med många spånnade intryck och indikationer som väntar.
  • Matchen sänds live utan kostnad, länk till livesändningen hittar du här.
  • Åtta spännande nyförvärv att hålla ögonen på där de allra flesta debuterar, med undantag för Alice Bergström som inte är redo för spel. Lova Lundin och Emelie Lövgren har redan DIF-debuten avklarad vilket skedde i förra årets träningsmatch mot Bollstanäs.
  • Oväder förhindrade matchen från att spelas under torsdagen och nu blir det spel på fredag förmiddag istället.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det ska bli väldigt roligt att komma igång med match igen.Vi spelar på en bra arena här i Turkiet och matchen kommer att streamas så det är kul att många får möjlighet att se sändningen, berättar Magnus som kommer att sprida ut speltiden jämnt över hela truppen.
– Vi kommer att snurra runt ganska mycket. Vi har ju två matcher nästa vecka också så det blir antagligen ingen som spelar fullt utan många kommer att få mycket speltid.

I övrigt ser Magnus det som en klassisk uppstartsmatch där kemin på planen får en igångsättning och där det inte går att förvänta sig alltför tydliga svar.
– Vi har ju bara spelat en internmatch i dryga 50 minuter tidigare så det handlar mest om att komma igång fysiskt och känna på matchtempot. Sedan är det såklart kul att möta utländskt motstånd och vi har pratat om att vi vill vinna varje match. Så den inställningen går vi in med även på torsdag, men det viktigaste att få svar på är att vi som grupp börjar fungera tillsammans, att vi får igång lite samspel och lär känna varandra i matchmiljö.

Intervju med Magnus om första tiden på lägret samt tankar inför matchen:


 

Om Zenit Sankt Petersburg

  • Kom på tredjeplats i ryska högsta ligan under förra säsongen.
  • Jämn spridning på målskyttarna i laget under 2021 där portugisiskan Ana Dias dock var vassast med sex fullträffar.
  • Huvudtränare är Olga Poryadina som själv tidigare spelat i Zenit och vunnit ligan med laget 2010.

Magnus Pålsson om Zenit
– Vi vet inte så mycket om dem än så länge, de kom trea i ryska ligan som håller en okej nivå och har kvalat till Champions League men inte lyckats. De har många ryskor i laget och några övriga spelare av annan nationalitet i truppen. Men Jean (Balawo, sportchef) har möte med dem under kvällen och kommer att få reda på lite mer.

4 februari, fredag 10:00SB Sport Arena

DjurgårdenZenit Sankt Petersburg
0-2 (0-2)

  • MålskyttarGabriella Grzywiriska 7'Armisa Kuc 32'
  • Publik (SB Sport Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat