Varberg numret större i U21-kvartsfinalen

• U21
  • 28 sep 2022

Det blev en rejäl förlust för ett ungt Djurgården mot ett A-lagspräglat Varberg i kvartsfinalen av U21-slutspelet.

Det var ett ungdomligt DIF, med en trupp bestående av tillgängliga spelare från DIF PA19 och PA17, som reste ner till västkusten för match på Håstens IP mot Varbergs BoIS. Kvartsfinal i U21-slutspelet väntade med enkelmatch och klassiska vinna-eller-försvinna-förutsättningar.

Det grönsvarta hemmalaget, som precis som DIF kom tvåa i sitt gruppspel, mönstrade å sin sida en startelva med påtaglig A-lagsrepresentation - vilket borgade för en kärv utmaning för det juniorpräglade blårandiga laget.

Det blev också som väntat en tuff resa där Varberg tog ledningen redan i den tionde minuten genom en tilldelad straffspark som Filip Bohman satte i nät. Fem minuter senare utökades ledningen till 2-0 efter mål från Des Kunst och uppförsbacken fanns där redan efter en kvart.

Den skulle sedan bli betydligt brantare med halvtimmen spelad då två snabba mål från Oliver Alfonsi innebar 4-0 på tavlan. Ett resultat som stod sig halvleken ut och trots vetskapen om att ”Djurgården ger aldrig upp”, kunde uppgiften onekligen varit enklare inför de avslutande 45 minuterna.

Med knappa timmen spelad kom dessvärre 5-0 för Varberg och därmed var det game over. Hemmalaget utökade sedan till både 6-0 och 7-0 innan slutsignalen gick från domare Pontus Karlsson.

Skillnaden i ålder och rutin mellan lagen tog ut sin rätt och i och med förlusten är det färdigspelad i U21-allsvenskan för Djurgården i år. Närmast får DIF PA19 fokusera på de fem återstående matcherna i P19 Allsvenskan där de för närvarande ligger på femte plats.

28 september, onsdag 15:00Håstens IP