E-FOTBOLL (FIFA)

Här kan du läsa mer om vår satsning på e-fotboll.

DIF Fotboll har tagit beslut om att börja spela e-fotboll. Genom att göra det så kan vi fånga upp ett stort intresse som redan finns bland våra egna ungdomsspelare och hos många medlemmar samtidigt som vi tar våra första steg in i e-sportens värld.

Vår uppstart kommer på många sätt exponera vårt varumärke och vår verksamhet för potentiellt sett nya målgrupper som nu får chansen att upptäcka vår blårandiga förening i ett nytt sammanhang. 
 

Att FIFA, e-fotbollsspelet från EA Sports är ett etablerat spel bland både killar och tjejer, ungdomar och ”unga vuxna” som till vardags följer både nationell och internationell fotboll är ingen nyhet. Den nya Djurgårdsbutiken (Globen Shopping) har de senaste åren genomfört mindre FIFA-arrangemang i samband med att EA Sports släppt sitt populära spel och då med supportrar och spelare från både Djurgårdens dam- och herrelitlag på plats.

Den internationella trenden är tydlig, e-sport som företeelse växer lavinartat och då även intresset för e-fotboll, där fler och fler fotbollsklubbar runt om i världen väljer att starta lag som tävlar mot varandra. Det är också så att flera fotbollsnationer speglar de inhemska ligorna, det senaste exemplen hittar vi i Danmark (eSuperligan) och i England (ePremier League). Nu väntar vi bara på att alla detaljer skall bli helt klara för en nationell liga i Sverige.