Futsal

Djurgårdens IF Futsal grundades år 2016 och är den yngsta av Djurgårdens sektioner. Säsongen 2017/2018 spelar man i Svenska Futsalligan (SFL), den högsta nationella serien. Lagets och Djurgården Futsals verksamhet leds av David Bergqvist.

Köp biljetter till våra matcher:
 

Här kan du läsa mer om våra lag

Herrar

Herrlaget bildades av spelare och ledare som tidigare drev GoIF Kåre futsal. Laget bestod av spelare och ledare från norra förorterna till Stockholm där majoriteten var Djurgårdare och under debutsäsongen i Div Östra Svealand 2016/2017 fanns det en tydligt uttalad målsättning om att vinna serien. 

Så blev det också och Djurgården gick obesegrade genom seriespelet och hade det inte varit för en oavgjord match mot Märsta IK i den sista omgången hade man kunnat stoltsera med idel segrar. Under säsongen hade laget ett snitt på 19 gjorda mål per match och man skapade rubriker när man slog svenskt rekord för största vinstmarginalen i futsal, genom en seger med 79-0 mot IFK Söderhamn.

Efter seriesegern väntade kvalspel om en plats i SFL och de tre potentiella kvalmotståndarna var lokalrivalen Hammarby IF, Stockholmslaget Söder Futsal och norrländska Jokkmokks SK. Lotten föll på Jokkmokk och efter totalt 25-7 över två matcher hade Djurgården avancerat och var i och med segern kvalificerade för SFL 2017/2018.

I debutsäsongen i SFL 2017/2018 så placerade DIF Futsal på fjärde plats i SFL norra och fick då möta seriegrande lag ur SFL södra i kvartsfinal, nämligen Borås AIK - en match som man i mångas ögon överraskande vann. I semifinalen mot Örebro FC blev det dock stopp och färdigspelat för det året.

Under säsongen 2018/2019 så har man slagit ihop SFL norr och söder till en rak serie med 14 lag och inget slutspel och nästa säsong 2019/2020 bantas serien till 12 lag och slutspel återinförs.

Djurgårdens trupp 2018/2019 hittar du här.

Ledarstab

Huvudtränare: David Bergqvist
Assisterande tränare: Afnan Khabiri
Målvaktstränare: Conny Andersson
Massör: Johan Hesselgren
Ledare och matchansvariga: Lukas Ginsby, Tommie Lagerman

Damer

Efter att herrlaget kommit igång var det  även dags för damerna att bilda DIF Futsal Dam inför säsongen 2018/2019

Lagbygget påbörjades genom att ta in några spelare från futsallaget Lindhal och även ledaren Benjamin Namini.
Det togs även in en del intressanta spelare från andra lag runt omkring Stockholm och laget har även fått in profiler i fd fotbollspelarna Anikka Kukkonen och Madeleine Stegius.

Damerna har gått som tåget i RFL Dam Södra Svealand under starten av 2018/2019 och varit obesegrade denna säsong vilket kommer att innebära SM-slutspel.

Djurgårdens trupp 2018/2019 hittar du här.

Ledarstab

Tränare: David Bergqvist och Benjamin Namini
Ledare: Fredrik Jansson