DIF Futsal

Djurgårdens IF Futsal är ett futsallag från Stockholm som grundades 2016. 

Det spelas blårandig fotboll på många olika underlag och sedan 2016 är Djurgården Futsal en ny medlem av Djurgårdsfamiljen.

Djurgården skapades med stommen från Kåre Futsal, ett Vallentuna-baserat lag som med små medel lyckats bli ett aktat namn i futsal-Sverige. Vid flertalet tillfällen var Kåre nära att kvalificera sig till SFL men gång på gång snubblade man på målsnöret. I och med sammanslagningen fick laget en plats i division 1 Norra Svealand där det blev goda resultat och laget klev därmed upp i Svenska Futsalligan. Tyvärr blev det en tuff säsong 2019/2020 som innebar att Djurgården åkte ur Svenska Futsalligan och numera spelar i division 1. 

Tränare i Djurgården Futsal (herr) är David Bergqvist och sedan 2019 finns nu även DIF Futsal U19 för de yngre talangerna.

Klicka här för mer information och nyhetsflöde från DIF Futsal Herr.

Sedan 2018 har Djurgården ett representationslag i futsal även på damsidan som också leds av David Bergqvist.

Klicka här för mer information och nyhetsflöde från DIF Futsal Dam

Köp biljetter till våra matcher här: 
 

Här kan du läsa mer om våra lag

Herrar

Herrlaget bildades av spelare och ledare som tidigare drev GoIF Kåre futsal. Laget bestod av spelare och ledare från norra förorterna till Stockholm där majoriteten var Djurgårdare och under debutsäsongen i Div Östra Svealand 2016/2017 fanns det en tydligt uttalad målsättning om att vinna serien. 

Så blev det också och Djurgården gick obesegrade genom seriespelet och hade det inte varit för en oavgjord match mot Märsta IK i den sista omgången hade man kunnat stoltsera med idel segrar. Under säsongen hade laget ett snitt på 19 gjorda mål per match och man skapade rubriker när man slog svenskt rekord för största vinstmarginalen i futsal, genom en seger med 79-0 mot IFK Söderhamn.

Efter seriesegern väntade kvalspel om en plats i SFL och de tre potentiella kvalmotståndarna var lokalrivalen Hammarby IF, Stockholmslaget Söder Futsal och norrländska Jokkmokks SK. Lotten föll på Jokkmokk och efter totalt 25-7 över två matcher hade Djurgården avancerat och var i och med segern kvalificerade för SFL 2017/2018.

I debutsäsongen i SFL 2017/2018 så placerade DIF Futsal på fjärde plats i SFL norra och fick då möta seriegrande lag ur SFL södra i kvartsfinal, nämligen Borås AIK - en match som man i mångas ögon överraskande vann. I semifinalen mot Örebro FC blev det dock stopp och färdigspelat för det året.

Under säsongen 2018/2019 så slogs SFL norr och söder till en rak serie med  slutspel återinförs där DIF spelat fram till våren 2020 då laget får ta nya tag i division 1 för att jobba sig tillbaka till högsta serien.

Djurgårdens trupp hittar du här.

Ledarstab

Huvudtränare: David Bergqvist, Vedran Kurtovic
Sportchef: Afnan Khabiri
Målvaktstränare: Francesc Bosch Equinas
Ledare och matchansvariga: Lukas Ginsby, Tommie Lagerman

Damer

Efter att herrlaget kommit igång var det  även dags för damerna att bilda DIF Futsal Dam inför säsongen 2018/2019

Lagbygget påbörjades genom att ta in några spelare från futsallaget Lindhal och även ledaren Benjamin Namini.
Det togs även in en del intressanta spelare från andra lag runt omkring Stockholm och laget har även fått in profiler i fd fotbollspelarna Anikka Kukkonen och Madeleine Stegius.

Damerna gick som tåget i RFL Dam Södra Svealand under starten av 2018/2019 och varit även obesegrade i serien säsongen 2019/2020 vilket innebar SM-slutspel. Där föll man tyvärr mot GAIS i semifinalen med minsta möjliga marginal.

Djurgårdens trupp hittar du här.

Ledarstab

Tränare: David Bergqvist, Thomas Gibson och Benjamin Namini