Du är nummer ett


Bästa Djurgårdare,

Först vill vi från hela Djurgården Fotboll rikta ett stort, hjärtligt tack till dig som läser detta. Du tillhör säkert någon av de tusentals supportrar som antingen köpt en stödbiljett, en souvenir eller tecknat ett medlemskap under de senaste månaderna. Vi har fått se ett stöd under denna svåra period som har varit helt otroligt. Så återigen, ett stort blårandigt tack!

Årets säsong kommer att bli annorlunda för alla. När du köpte ditt säsongskort var det för att kunna se 15 hemmamatcher i Allsvenskan eller 11 hemmamatcher i OBOS Damallsvenskan på plats. När matcherna startar blir det till en början utan blåränder på läktarna.

Du och resten av Djurgårdsfamiljen är helt avgörande för oss. Det är ni som skapar den fantastiska inramningen genom er sång, ert engagemang och er kärlek. Utan vår publik försvinner inte bara den unika stämningen, utan även stora intäkter som är väldigt viktiga för att Djurgården ska kunna fortsätta utvecklas och för att sportsligt kunna konkurrera om nya guld, cuptitlar och spel i Europa.

Djurgården Fotboll har förståelse för att coronapandemin har påverkat Djurgårdsfamiljen på olika sätt. Vi har full respekt för att olika förutsättningar råder för olika människor – det gäller självklart även Djurgårdens medlemmar och supportrar precis som samhället i övrigt. Du som av olika anledningar inte har möjligheten att avstå ersättning för säsongskortet respekterar vi givetvis precis lika mycket och har förståelse för din personliga situation.

Att vi tvingas starta båda allsvenskorna utan publik innebär att säsongskortet har minskat i värde för dig, men för Djurgården Fotboll är ditt säsongskort mer värdefullt än någonsin. Vi kommer självklart att premiera dig som väljer att avstå från ersättning för matcher du inte har möjlighet att se på plats. 

Du är nummer 1. 

Blårandiga hälsningar
Djurgården Fotboll

 
S

ETT STORT TACK!

En imponerande uppslutning från våra säsongskortsinnehavare.

Inför säsongen 2020 såldes 11 099 säsongskort vilket är rekord för Djurgården Fotboll. Den 30 juni, när ansökan om ersättning för de publikfria matcherna stängde så hade 1394 ansökningar om ersättning inkommit. Vi har full förståelse för de som av olika skäl varit tvungna att ansöka om ersättning. Era ansökningar om ersättning kommer att behandlas efter avslutad säsong när vi vet hur många matcher som spelades utan publik. 

Till er som valt att avstå ersättning vill vi rikta ett stort tack. Er värdefulla insats tillsammans med stödbiljetter, nytecknade medlemskap*, bud på spelartröjor och köp av souvenirer betyder mycket för föreningens  ekonomi och fortsatta utveckling. Ni som inte begärt ersättning kommer att premieras. Vi ber att få återkomma till er med information om detta längre fram.   
 
Vi vill även passa på att tacka alla våra befintliga och nya partners som fortsätter att tro på det vi gör och står vid vår sida. Allt detta bidrar till ett starkare Djurgården Fotboll framöver.   

Ni är nummer 1.  

*I skrivande stund är vi 16 677 medlemmar, nytt rekord för Djurgården Fotboll.

 

Du och alla andra säsongare är fundamentet som står bakom föreningen i ur och skur. Dela gärna bilden nedan och visa att du och Djurgården är nummer ett. 

ANSÖKA OM ERSÄTTNING FÖR PUBLIKFRIA MATCHER

Kan jag få ersättning för matcher som spelas utan publik? 
Ja, du som ansökte om ersättning senast 30 juni kommer att få ersättning för de matcher som spelas utan publik. 

Behöver jag ansöka om att få ersättning? 
Ja, för att få ersättning behövde du göra ditt ersättningsanspråk till Djurgården Fotboll senast 30 juni. 

Jag har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att avstå från ersättning. Vilken ersättning kan jag få? 
Säsongskortet i Allsvenskan består av en serie av totalt 15 evenemang och säsongskortet i OBOS Damallsvenskan består av totalt 11 evenemang. Ersättning utgår proportionellt mot det antal matcher du inte kan se på grund av myndigheternas riktlinjer. Om det blir fem hemmamatcher utan publik i Allsvenskan kan du få ersättning motsvarande fem femtondelar av ditt säsongskort. 

När kan jag ansöka om ersättning? 
Sista möjligheten att ansöka om ersättning var tisdagen 30 juni klockan 23:59. 

När betalas ersättningen ut? 
Ersättningen kommer att betalas ut först efter det att säsongen har slutförts. 

Jag vill stödja Djurgården i denna svåra situation och vill inte ha någon ersättning. Hur gör jag? 
Du behöver inte göra någonting. Om du inte lämnar in något ersättningsanspråk utgår vi ifrån att du vill stödja Djurgården och inte vill ha någon ersättning. Som förening är vi oerhört tacksamma för alla som väljer detta alternativ. 

Jag har beställt ett säsongskort i plast, när får jag hem det?
Du ska ha fått hem ditt säsongskort i mitten på juni. Har du inte fått det ännu ber vi dig kontakta biljetter@dif.se så hjälper vi dig.