Företag

2-0 mot Göteborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 okt 1999

- Det kommer att bli mycket roligare att gå till träningen den här veckan. Vi har tagit en del av halmstråt.

Djurgårdens tränare "Snuffe" Åkeby var naturligtvis glad sedan Djurgården besegrat IFK Göteborg med 2-0 inför 2688 frusna själar på Stadion. 
- Jag tycker att vi gör en bra match. Vår tanke innan matchen var att komma runt på kanterna och det kanske vi skulle ha gjort lite mer men vi fick isär Göteborgs på det sätt vi ville. Vi vet ju att de flyttar över många spelare på sidan där bollen är och då var tanken att vi snabbt skulle vända spelet. Jag är jättenöjd med vad spelarna presterade, sa Snuffe.

Han hade all anledning att dra på smilbanden i den 15:e minuten då Sharbel Touma avslutade ett snyggt anfall med att prickskjuta in 1-0 intill Bengt Anderssons högra stolpe. Det var en avslutning av högsta klass och den första halvlekens höjdpunkt.

Göteborg såg något konfunderat ut och hade nog väntat sig en mer utpräglad 4-3-3 offensiv från hemmalaget. Det tog en dryg halvtimme innan IFK kom in i matchen och började skapa något. Inom loppet av tre spelminuter hann dock backen Jon Inge Höiland med att dra på sig två gula kort och bli utvisad.

Ett underbemannat Göteborg fortsatte emellertid att gå på offensiven och Emanuel Tetteh var mycket nära att utjämna då hans vristskott träffade Bo Andersens ribba.
- Vi har haft tre matcher på sex dagar och då är det naturligtvis förödande att åka på en utvisning. Jag tycker att det är en mycket märklig utvisning i en match där spelet är väldigt hårt, sa IFK:s tränare Stefan Lundin.

Höiland fick varningarna efter att först ha fullföljt efter avblåsning och skjutit bollen mot Bo Andersen och sedan kapat Samuel Wowoah i början av den andra halvleken, men det var först i den 84:e minuten som Durgården kunde utnyttja sitt numerära överläge. Niclas Rasck avgjorde matchen strax utanför straffområdet genom ett bra och lågt skott som inte Andersson han ner på. Djurgården måste nu även slå Norrköping på lördag samtidigt som Hammarby förlorar mot Trelleborg på Söderstadion för att nå kval.
- Hade vi en procents chans inför den här matchen så har vi i alla fall två procents chans nu, sa Snuffe, som även kunde glädjas åt en ny bra insats av Samuel Woowah på det centrala mittfältet.

Laget: Andersen - Rasck, Samuelsson, Eriksson-Ohlsson, Alvén - Touma, Pehrsson, Wowoah, Riddez - Dahlström, Jones Byten: (53) Riddez ut - Gallo in, (72) Dahlström ut, Nilsson in
Varningar: Jones, Alvén, Dahlström

24 oktober, söndag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenIFK Göteborg
2-0 (1-0)

  • MålskyttarSharbel Touma 16'Niclas Rasck 83'
  • Gula kortJones Kusi-AsareFredrik DahlströmStefan Alvén
  • Domare Andreas Kovacs
  • Publik 2688 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat