Andrée ser en utveckling

  • 4 mar 2009

Förlust mot Örebro i helgen, men perioder i matchen är tränaren Andrée Jeglertz mycket nöjd med. Arbetet med spelmodellen går vidare och inför torsdagens möte med Vasalund ska försvarsspelet struktureras ytterligare.

Andrée, i söndags spelade ni årets tredje träningsmat, det blev 1-2 mot Örebro. Dina tankar om matchen?
- Vi hade en period i första halvlek som var bra, det är det bästa vi har gjort hittills. Däremot har vi perioder i andra halvlek som inte är riktigt bra. Men vi lär oss mycket av matcherna och det ger en bild av vad vi behöver jobba med. Det finns delar i försvarsspelet som vi måste styra upp bättre och även saker i anfallsspelet där vi måste bli tydligare.

Vad var du mest nöjd med mot Örebro?
- Det är väl att vi i första halvlek hittar en topp med sekvenser som är riktigt bra fram till sista tredjedelen, sedan får vi utveckla det vidare. Men det är skönt för spelarna att känna att när vi får till spelet så är det väldigt vägvinnande och vi kommer bra fram mot motståndarens mål.

För första gången i år mötte ni ett allsvenskt motstånd och ett lag som, precis som ni, spelar 4-3-3. Vad gav det?
- Örebro har spelat 4-3-3 ett tag och är lite tryggare i sina positioner än vad vi är i dagsläget. Det var intressant och vi fick en del kvitton på hur de löser olika situationer. Resultatet i de här matcherna spelar ingen roll när Allsvenskan startar, men vi lär oss mycket för varje match.

Det är många matcher kvar innan den allsvenska premiären och ni går fortfarande runt på alla spelare, men börjar du skönja en startelva till premiären?
- Det är klart att det har börjat utkristallisera sig på vissa positioner, men det är långt ifrån färdigt. Men konkurrensbilden blir tuffare och tuffare ju närmre premiären vi kommer.

Hrvojde Milic gjorde debut mot Örebro. Han hade bara några träningar med laget i kroppen, men vad var dina intryck?
- Han var rapp och hade ett par bra insatser, men lite problem med värderingar. Han ville visa upp sig och hade en hög ambitionsnivå vilket är positivt, men han hade lite svårt att få ut allt så här i början vilket är helt naturligt. Efter förhållandena gjorde han det helt ok och det är en mycket intressant spelare.

Milic och Youssef är två alternativ på vänsterkanten, men är det inte två ganska lika spelartyper?
- De är ganska lika, men det går att laborera med dem på andra positioner, Milic kan spela på mittfältet och Youssef kan spela på andra kanten till exempel. Är de så bra att vi bedömer att båda ska vara i startelvan så kan vi lösa det.

Örebro, Vasalund, Norrköping, det blir tre träningsmatcher på åtta dagar. Hur blir det?
- Det är bra, så kommer det att se ut i serien och det är dags för oss att börja vänja oss vi det. Det gäller att hitta rytmen med tätt mellan matcherna, hur vi tränar mellan dem och hur vi förbereder oss inför nästa match. Just nu handlar det om att vi jobbar med vårt försvarsspel inför matchen mot Vasalund på torsdag. Det ger oss en bra grund och skapar även bra förutsättningar för anfallsspelet.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter