Bassängträning

  • 4 feb 2009

Onsdagar betyder bassängträning med Palmar Hreinsson för Djurgårdens A-lag.

Djurgårdens A-lag tränar hårt måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar, onsdagar blir det återhämtningsträning för att kroppen ska orka med. Tidigare har återhämtningsdagar bestått av lugnare fotbollsträning med inlägg och avslut, men i år spenderar man en timme i Bosöns simbassäng.
- Det är bra för blodcirkulationen, för musklerna i bål och i benen och det ger även en del syreupptagningsträning. Och det sliter mycket mindre på kroppen, berättar fystränaren Palmar Hreinsson.

Passet startar med ett antal intervaller med vanlig simning. Därefter åker flytbälten på och så springer spelarna allt vad de kan i vattnet, ibland med små snabba steg och ibland med långa utsträckta steg. ”Jag tycker det här är bra, det ger mycket utan att det är så jobbigt för kroppen” tyckte nyförvärvet Christer Youssef medan Markus Johannesson inte var lika förtjust. ”Det är nog bra och det ger en bra återhämtning utan att behöva vila, men jag är inte bra på att simma och det är jobbigt och inte alls kul” menade Markus som satt på poolkanten och väntade på att hans pass skulle börja.

Palmar Hreinsson kunde som vanligt inte hålla sig ifrån att träna lite själv och använde bassängstegen för att göra armhävningar medan spelarna simmade.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter