Oavgjort mot Inter Åbo

• 14 mars 2009

Djurgården spelade 1-1 i dagens träningsmatch mot finska Inter Åbo. Efter en mållös första halvlek tog Inter ledningen, men Trimi Makolli kvitterade för Djurgården i en match som framför allt innehöll bra positionsspel.

Djurgården startade matchen mot Inter Åbo stabilt och positionsspelet såg bättre ut än i tidigare matcher. Inter lyckades inte skapa mycket framåt under halvleken. Mikael Dahlberg bidrog med både tyngd och aggressivitet på ett mittfält som fungerade riktigt bra. Det positionsstarka spelet bidrog till att Djurgården slapp de omställningar man alltför ofta tidigare fått emot sig, man tappade helt enkelt inte lika ofta bollen i farliga lägen. Framåt skapades dock inte så mycket, kanske var man väl fokuserade på sitt positionsspel för att kunna vara tillräckligt kreativa. Den som skapade något var Johan Oremo som hade ett par hyggliga chanser.

Andra halvlek startade på samma sätt, stabilt men utan att det skapades så mycket framåt. Trots det lyckades Inter ta ledningen, ett mål som föranleddes av en misstänkt offside. Efter målet sjönk Djurgården lite i kvalité, man tappade positionerna lite och det såg lite svajigt ut. Men sista 20-25 minuterna lyfte man sig rejäl och spelet förlades till stor del på Inters planhalva. Anfallsspelet började fungera allt bättre och på en av chanserna kunde inhopparen Trimi Makolli kvittera på ett överraskande skott. Efter det skapade Djurgården ytterligare några bra chanser och borde ha avgjort matchen, men 1-1 blev slutsiffror i en träningsmatch som var ett klart fall framåt.