Per-Mathias Högmo blir norsk förbundskapten

Vår omtyckte och framgångsrike tränare Per-Mathias Högmo har tackat ja till att bli förbundskapten för norska landslaget från och med årsskiftet och fortsätter inte som huvudtränare i Djurgården Fotboll.

Därmot blir Högmo kvar i föreningen som strategisk rådgivare åt styrelsen även efter denna säsong.
– Det är naturligtvis mycket tråkigt att en så kompetent person som Per-Mathias lämnar tränarrollen i Djurgården, men desto roligare att han kommer att vara kvar i föreningen i en annan roll. Med Per-Mathias har vi fått in än mer professionalism och trygghet i A-laget men även i föreningen som helhet. Det norska landslaget kan glädjas åt en ypperlig rekrytering, säger Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen.

Per-Mathias Högmo menar att jobbet som förbundskapten i Norge är det enda som kunde få honom att lämna tränarrollen i Djurgården:
– Det har varit fantastiskt här och jag vill hälsa tusen tack till alla Djurgårdare som har stöttat mig. Vi har fem matcher kvar och ska fortsätta att utveckla laget. Jag har ett stort hjärta för Djurgården och är glad att jag får vara kvar som strategisk rådgivare. Jag ska använda min kompetens för att hjälpa styrelsen främst vad gäller sportsliga frågor.

Högmo presenterades som ny tränare för Djurgården den 15 maj i år. Då låg laget sist i tabellen med fyra poäng efter åtta omgångar.
– På kort tid i föreningen har Per-Mathias vunnit stor respekt både hos spelare, ledare och supportrar. Dessutom har han tillsammans med övriga ledarstaben lyckats skapa en vinnarkultur i laget som har lyft oss från ett utsatt läge i tabellen. Han har imponerat med sin tydlighet, sitt kunnande och sitt lugn i ledarskapet. Vi önskar honom lycka till i Norge men är samtidigt väldigt glada över att han fortsätter att arbeta med oss, säger Djurgårdens ordförande Lars-Erik Sjöberg.

I Djurgården har det länge funnits vetskap om att den uppkomna situationen skulle kunna uppstå varför arbetet med att hitta Högmos efterträdare redan är påbörjat.

Djurgården Fotboll Kontaktperson: Gunnar Gidefeldt, kommunkationschef, 070-546 77 74

Senaste nytt
Fler nyheter