Inför Djurgården-GIF Sundsvall

  • 29 okt 2015

  Sista matchen för säsongen väntar och för Djurgården gäller det att avsluta med flaggan så högt i toppen som möjligt när GIF Sundsvall kommer på besök. Med gott självförtroende efter trepoängaren mot Falkenberg senast har Pelle Olsson och spelarna kunnat ladda under veckan och motivationen är fortsatt hög i truppen inför den avslutande omgången. – Vi har ju kommit igen efter en sämre period i augusti/september och varit svårslagna om man tittar på de 4-5 senaste matcherna. På något sätt har vi fått till rätt fokus där vi inte jagar resultat utan istället jagar bra prestationer. Det får ju gälla även för den här matchen som ur tabellsynvinkel inte kan förändra vår situation. Men vi vill ändå gå ur säsongen med en bra match och en stark prestation så det är vår målsättning, konstaterar Pelle. Vid en seger på lördag landar poängskörden på ett snitt på 1,7 per match – att jämföra med säsongen 2007 då poängsnittet låg på 1,76 och DIF var med och slogs om guldet i sista omgången. Årets allsvenska är dock mer skiktad än vanligt och poängkraven för toppstrid högre den här säsongen. – Vi grämer oss att vi inte är med och fightas högre upp. Jag tycker att vi i våra bästa stunder har varit i absolut toppklass i årets allsvenska, men tabellen har varit mer uppdelad i år. Vi ligger i mitten och har så pass många poäng ner när det är en omgång kvar, det är ganska ovanligt att det är så skiktat. På så sätt har det ju varit höga krav för att hänga med i den absoluta toppstriden eftersom det är så många lag som har gått bra. Ett sådant lag som till exempel Malmö FF, som är mästare två år på raken och har ett väldigt namnkunnigt lag, har inte haft råd med en dip ens de. Det visar att årets Allsvenska har varit tuff för de som vill hänga på i toppen där de andra topplagen har varit jämnare än oss och då har det kostat oss medaljstriden, säger Pelle som ändå tycker att laget har gjort det bra med tanke på premisserna inför säsongen. – Jag tycker att vi har tagit steg som lag under året och med en till stor del ny trupp inför säsongen så känns det som att vi fick ordning och reda i spelet ganska snabbt. Det räckte till toppstrid i två delar av säsongen och nu gäller det att vi får behålla laget till så stora delar som möjligt så att vi kan fortsätta att utvecklas under vintern.

Motståndarna

Som nykomlingar har GIF Sundsvall gjort jobbet och säkrat det allsvenska kontraktet med god marginal inför sista omgången efter seger hemma senast mot Helsingborg med 2-1. Sett över hela säsongen har det varit en jämn spridning av de inspelade poängen för Sundsvall som har tagit lika mycket poäng hemma som borta av de totala trettiotvå som de fått ihop. Mot DIF blev det dock inga pinnar senast på Norrporten Arena, där Djurgården vann med 2-0, men trots att kontraktet är säkrat lär det inte bjudas på något gratis från gästerna på lördag. – Sundsvall har ju ingen livsavgörande tabellsituation utan jagar en så bra placering som möjligt. Det kan ju knapra in ett par placeringar vid seger så de kommer att komma fullt motiverade på lördag, säger Pelle.

Statistiken

Om man kan tala om önskemotståndare inom fotbollen är GIF Sundsvall definitivt en sådan för DIF. De tio senaste allsvenska matcherna har slutat med 26 poäng av 30 möjliga för Djurgården i form av åtta segrar och två oavgjorda. För Sundsvalls del kom den senaste allsvenska segern i maj 2002 och innan dess blev det vinster 1991 och 1975. Så med historiska ögon sett är det helt klart ett blårandigt bogeyteam som väntar för Giffarna på Tele2 Arena.

Truppkollen

Fredrik Stenman sitter fortfarande på rehabcykeln med ett krånglande knä och kommer inte att vara aktuell för spel. I övrigt är Amadou Jawo med i träning igen men är inte påtänkt för truppen. – Stenman kommer inte att vara aktuell för spel och Amo är tillbaka i träning igen men är inte redo för match än. I övrigt är alla friska och tillgängliga, säger Pelle.

Matchfakta

När: Lördag 31 oktober 13.00 Var: Tele2 Arena Hur: Ses på plats, laget förtjänar en välfylld arena och en ordentlig avtackning i årets sista match. Har du ännu inte köpt biljett kan du klicka här för att ordna det. Dessutom kommer Birger "Farsan" Sandbergs pris till årets ungdomsspelare att delas ut i halvtid. Kan du inte vara där kan du köpa matchen på C More, beställ via följande länk så gagnar det DIF. Icke aktuella spelare: Fredrik Stenman, Haris Radetinac Souvenirer: Säljs på sedvanligt manér i Souvenirtältet på Arenatorget. Betalning med kort gäller, kontanter undanbedes. I anslutning till Souvenirtältet  kommer det även att finnas familjeaktiviteter. Stadium kommer finnas på plats med skottborg och Cirkuspiraten ger en möjlighet för de barn som vill testa på att jonglera eller gå på lina. Baloo Bar: Inga konstigheter. BB öppnar som vanligt i SkyView Cafe två timmar innan match och kranarna väntar på matchladdande djurgårdare från klockan 11. Truppen: Kommer på dif.se under fredagen

Matchvärd:

Senaste nytt
Fler nyheter