Inför Djurgården-Helsingborg

  • 21 maj 2016

När: Söndag 22 maj 17.30 Var: Tele2 Arena Hur: Ses på plats, biljetter köper du här. För de som inte kan vara där kan du beställa matchen på C More, klicka här för att köpa så gagnar det DIF Fotboll. Aktiviteter innan match: På söndag är det Djurgårdsandans dag och det kommer att vara fullt med familjeaktiviteter på Globentorget. För de mindre Djurgårdarna kommer det bland annat att finnas ansiktsmålning, hoppborgar, prova på att gå på lina för att nämna några aktiviteter. Katarina Brandstation kommer även finnas på plats med brandbilar så att barnen kan kolla hur en brandbil ser ut invändigt som utvändigt. Dessutom finns Emil Bergström på plats för att se matchen och kommer att tackas av för sina insatser i Djurgårdströjan. Truppen: Kenneth Höie, Hampus Nilsson Tim Björkström, Omar Colley, Marcus Hansson, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Jacob Une Larsson Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Haris Radetinac, Besard Sabovic, Kevin Walker Amadou Jawo, Sam Johnson, Michael Olunga, Mathias Ranégie Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti, Jonathan Augustinsson, Tinotenda Kadewere, Seon-Min Moon Missar nästa match vid gult kort: Tim Björkström, Mathias Ranégie, Alexander Faltsetas Souvenirer: Säljs i Souvenirtältet vid Arenatorget utanför Globen med start 15.00, ingen försäljning sker efter match. Endast kortbetalning gäller. Baloo Bar: Håller öppet som vanligt på ”The American Bar”. Dörrarna är uppslagna från 14.30 med förmånliga priser för DIF Fotbolls medlemmar och Djurgården har kickback på all försäljning. Mer info hittar du här. Domare: Glenn Nyberg Det kan knappast undgått någon att det har varit en oerhört kärv period på sistone som dessutom accentuerades av den tunga hemmaförlusten mot Kalmar i torsdags. Nu handlar det om att att mobilisera positiv energi och självförtroende i truppen och se till att gå ut och göra en riktigt bra insats mot Helsingborg. Förhoppningsvis kan detta leda till tre viktiga poäng för laget och Pelle Olsson kan glädjas åt att få två starka tillskott på söndag. – Vi får in två spelare i truppen som inte var med senast, Kevin Walker och Haris Radetinac, så det känns bra när det är tredje matchen på relativt kort tid. Haris var ju med i måndags men Kevin har ju missat de tre senaste matcherna, så det blir friska ben som kommer in för oss. Annars så handlar det ju om att förbereda oss på bästa möjliga sätt rent fysiskt och få in en positiv känsla inför matchen. Det kräver karaktär att komma igen och jag tycker att vi har varit bra på det tidigare. Men det är klart att den här veckan så lyckades vi inte göra en så bra match som vi hade förväntat efter derbyförlusten. Vi hade ju hoppats på något bättre mot Kalmar men vi blev för utspridda efter deras 1-0 och var inte tillräckligt kompakta som lag i någon av delarna av spelet, säger Pelle.

Motståndarna

I den kristäta Allsvenskan har Helsingborg redan haft sin beskärda del under säsongsinledningen, men har därefter kommit igång ordentligt och återfinns i skrivande stund på en niondeplats med femton inspelade poäng. Endast en match av de fem senaste har slutat med förlust och det gäller för DIF att vara på tårna mot ett svårslaget lag – Det är ett hårt jobbande 4-4-2-lag som har varit en tuff motståndare för alla lag i Allsvenskan så här långt. Nu var det Jordan Larsson och Matthew Rusike de som spelade i anfallet senast och utöver dem så har de även Linus Hallenius och Micke Dahlberg, så de har ett bra forwardstall. I övrigt ett väldigt jämnt lag som är bra balanserat, konstaterar Pelle.

Truppkollen

Två glädjande tillskott dyker som sagt upp i truppen i form av Haris Radetinac och Kevin Walker som båda är redo för spel. Dock blir det inget spel för Tino Kadewere eller Seon-Min Moon. – Både Tino och Moon är skadade och kommer inte att vara aktuella för spel. I övrigt är alla friska och redo för match, bortsett från de långtidsskadade (Mrabti och Augustinsson),

Statistiken

För den som är road av historiken mellan lagen kan man konstatera att Djurgården har ett hyfsat bra facit mot Helsingborg under de senaste säsongerna. DIF har inte förlorat mot skåningarna sedan i premiären 2013 även om fyra av de fem senaste har slutat med oavgjort. Noterbart är att det inte har blivit mållöst under något av de tio senaste mötena lagen emellan så förhoppningsvis får vi se bollen i nät och givetvis helst bakom Tomer Checinski.

Bonusfakta inför matchen

Haris Radetinac gjorde comeback i derbyt mot AIK, efter nästan ett års skadefrånvaro. Han kan nu göra sin 50:e allsvenska match för Djurgården. På de 49 tidigare har det blivit sju mål och tolv assist. Kevin Walker gjorde allsvensk debut den 28 maj 2007, när hans dåvarande klubb Örebro föll med 4-1 på Olympia mot Helsingborg. Walker startade på mittfältet men blev utbytt i paus vid ställningen 1-1. Mot HIF har DIF ett bra facit på sistone, med 2-3-0 från de fem senaste mötena. Bland Djurgårdens nuvarande allsvenska motståndare är det bara mot Gif Sundsvall som DIF har en längre poängsvit (13 matcher). Helsingborgs två senaste matcher har slutat 1-1. Senast skåningarna kryssade i minst tre raka matcher var i juli-augusti 2014 (5). Som tränare har Henrik Larsson tabellraden 1-1-2 på fyra matcher mot Djurgården.  

Senaste nytt
Fler nyheter