Inför Debreceni-Djurgården

Dags för träningsmatch mot ungerskt motstånd i Portugal.

Debreceni VSC - Djurgårdens IF

När: Onsdag 1 februari kl. 20.45 (svensk tid)
Var: Estadio Bela Vista, Portugal.
Hur: Ses på C More Sport, använd följande länk när du köper matchen så blir det ekonomiskt gynnsamt för Djurgården Fotboll.
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Kebba Ceesay, Jesper Karlström, Souleymane Kone (vilas av säkerhetsskäl), Tino Kadewere (vilas).
Startelvan (från höger):  Andreas Isaksson Tim Björkström, Jacob Une Larsson, Alexander Michel, Elliot Käck Kerim Mrabti, Kevin Walker Daniel Berntsen, Magnus Eriksson, Othman El Kabir Amadou Jawo
Bänk: Tommi Vaiho, Jonathan Augustinsson,  Joseph Ceesay, Marcus Enström, Niklas Gunnarsson, Marcus Hansson, Wilhelm Loeper, Mihlali Mayambela, Besard Sabovic,  Junior Zindoga.

Efter första träningsmatchen mot Vasalund som mer hade karaktären av en uppstartsmatch höjs nu nivån när ungerska Debreceni står för motståndet i första matchen i Atlantic Cup i Portugal. Laget anlände till Algarvekusten under söndagen och har hunnit med dubbla träningspass under måndagen och tisdagen där försvarsspelet har gnuggats extra hårt.
– Det blir en kul match mot ett bra motståndarlag, ett ungersk lag som spelar lite annorlunda. Det ska bli jätteintressant att se våra killar, förhoppningsvis gör de många av de saker vi har tränat på i veckan. Vi har övat mycket försvarsspel men nu har vi gått in i anfallsspelet också. Det ser ganska bra ut, jag tycker att spelarna tagit åt sig rätt snabbt och man ser också att de tänker i de banor vi vill att de ska tänka när man sätter ihop det till ett spel. Så det ska bli intressant att se hur de kan förvalta det i matchen, säger Özcan som nu lägger grunden till en flexibilitet i spelet.
– Det viktigaste är ändå att fortsätta det aggressiva försvarsspelet som vi har tränat. Det höga försvarsspelet varvat med lågt försvarsspel, där vi ska kunna hantera bägge sätten. Sedan självklart anfallsspelet där vi kommer att spela med tre centrala mittfältare. Så det ska bli intressant att se hur de klarar sig.  Det blir 4-2-3-1 i uppspelsfas och sedan blir det mer ett 4-3-3 i sista tredjedelen. Det är ett av sätten som vi ska kunna hantera om vi väljer att göra så. Vi har tränat på 4-4-2 också men det här är ett annat spelsätt som vi ska kunna använda så att vi kan vara flexibla.

När det gäller matchningen lär det bli ett hyfsat flitigt bytande med tanke på den träningsmängd som laget har genomgått på sistone, enligt Özcan.
– Vi får ta bytena under matchen gång, nu ger vi den här elvan som spelar möjligheten. Men vi kommer säker att göra några förändringar under matchen. Jag vill inte att Kerim ska köra 90 minuter än, han är inte redo för det. Det är många tunga ben i laget eftersom vi har kört många pass, så det kommer att bli många byten.

Motståndare

Debreceni Vasutas Sport Club är en anrik klubb, bildad 1902, med samma födelsedag som DIF dvs den 12 mars. Framgångarna har dock låtit vänta på sig fram till 2000-talet då det lossnade rejält och det har blivit sju ligatitlar och sex cuptitlar för klubben sedan millenieskiftet. En annan milstolpe i klubbens historia var när laget nådde gruppspelsfasen i Champions League 09-10 med lag som Liverpool, Fiorentina och Lyon i gruppen. Efter den senaste ligasegern 2013/2014 har det dock kommit grus i segermaskineriet med en tredjeplats 14/15 och en fjärdeplats 15/16.

Under nuvarande säsong ligger laget på en 10:e  plats precis ovanför nedflyttningsstrecket i OTP Bank Liga så det är ett lag under viss press som tar sig an Djurgården på tisdagskvällen på Estadio Bela Vista.
– Vi har kollat in dem och mestadels spelar de 4-4-2 men kan också vara ett 4-1-4-1. Det finns mycket ytor bakom deras mittfält och vi har en idé om hur vi ska komma in bakom dem och förhoppningsvis såra dem där, säger Özcan om motståndet.

Truppkollen

Haris Radetinac kör rehab och nyligen opererade Kebba Ceesay och Jesper Karlström är inte redo för match riktigt än. Däremot är Niklas Gunnarsson fullt frisk och tån är läkt så han är åter aktuell för spel, enligt DIF:s naprapat Christian Andersson.
– Vi har fortfarande Haris borta. Vi kör mycket boll med honom så får vi se hur det blir under de tio dagarna som vi är här nere. Sedan körde Karlström ett fullt pass i måndags och kommer att ha en successiv stegring i veckan, så han är snart redo för matchspel. Även Kebba är snart tillbaka, han har varit med lite under de inledande passen och kommer att fortsätta vara med och träna stora delar av träningarna tillsammans med laget. I övrigt är alla andra friska och redo för match, summerar Christian.

Senaste nytt
Fler nyheter