Inför Djurgården-HNK Rijeka

Kroatiska ligaledarna väntar för DIF.

När: Lördag 4 februari kl. 14.00 (svensk tid)
Var: Estadio Bela Vista
Hur: Ses på C More Sport, använd följande länk när du köper matchen så blir det ekonomiskt gynnsamt för Djurgården Fotboll.
Truppen: Andreas Isaksson, Tommi Vaiho, Oscar Johnson Jonathan Augustinsson, Tim Björkström, Marcus Enström, Niklas Gunnarsson, Marcus Hansson, Souleymane Kone, Elliot Käck, Wilhelm Loeper, Jacob Une Larsson, Alexander Michel Daniel Berntsen, Joseph Ceesay, Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Mihlali Mayambela, Besard Sabovic, Kevin Walker Amadou Jawo, Junior Zindoga
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Kebba Ceesay, Jesper Karlström (rehab alla tre), Kerim Mrabti (vilas), Tino Kadewere (vilas).
Startelvan: Kommer på lördag förmiddag.

Efter en övertygande match mot ungerska Debreceni, trots träningströtta ben, gör nu Djurgården upp om segern i grupp B i Atlantic Cup på lördag där kroatiska ligaledarna HNK Rijeka väntar. Ett starkt och spelskickligt lag som visade upp sina kvaliteter när AFG Århus avfärdades med 3-0 i onsdags.

Det lär bli en intressant utmaning för Özcans manskap som fick lite vila under eftermiddagen då det endast blev ett träningspass under fredagen.
– Vi hade med i beräkningen att eventuellt ta bort ett pass om spelarna var slitna. Nu efter matchen mot Debreceni var många av spelarna trötta så då tog vi bort eftermiddagspasset under fredagen. Det är förståeligt och vi får ihop det här bra ändå, säger Özcan som vill matcha ihop ett så starkt lag som möjligt nu under försäsongen.

Men han vill inte chansa med eventuella skavanker eller blessyrer.
– Vi får se vilka vi får ihop till matchen. Det är lite småskavanker och vi vill inte riska någonting. Hade det varit en viktig match hade vi nog kunnat ställa upp med det bästa som vi har. Men just nu kommer jag att byta på vissa positioner och jag kommer att göra lite fler byten än jag gjorde sist. Jag hade gärna velat starta med ungefär samma lag och kanske bytt på några positioner för att få konkurrens där och sedan ändrat en del i halvtid. Men nu får vi utgå från det läge vi har just nu när vi sätter ihop laget.

Motståndarna

Rijeka grundades 1946 och hörde inte till titelaspiranterna i kroatiska ligan under sin inledande år. Men på sistone har det lossnat och som nuvarande ligaledare är de Kroatiens starkaste lag för närvarande så Djurgården lär få en tuff match mot de spelskickliga, vitklädda motståndarna, konstaterar Özcan som ser fram emot att räta ut lite nya frågetecken på lördag.
– Vi vill ha fortsatta svar på det vi jobbat med, främst defensiven men även i offensiven. Vi kommer att möte ett väldigt skickligt lag så vi kommer att sättas på prov många gånger i försvarsspelet och självklart också i anfallsspelet. Till exempel hur vi löser vissa situationer när de sätter hög press. Sedan är de skickliga på att försvara sig i eget straffområde så det ska bli intressant att se hur vi löser det.

Truppkollen

Inte helt oväntat blir det fortsatt rehab för Haris Radetinac medan Kebba Ceesay och Jesper Karlström har börjat köra lättare träning men måste avstå spel. I övrigt kommer Tino Kadewere och Kerim Mrabti att sparas medan Souleyman Kone ser ut att vara redo för spel igen på lördag, enligt DIF:s naprapat Christian Andersson.
– Vi hade bestämt innan att Kerim skulle vila den andra matchen på lägret. Han är inte skadad utan vi vill bara matcha in honom försiktigt, så det är helt enligt plan. Även Tino får stå över matchen eftersom han har haft lite problem med sina knän när han varit iväg med Zimbabwes landslag. Förhoppningsvis kan han vara med i tredje matchen på lägret den 6-7 februari. När det gäller Souleymane så känner han sig redo igen efter en känning. Så vi räknar med att ha honom tillgänglig mot Rijeka, berättar Christian.  

Senaste nytt
Fler nyheter